Handbol

El Barça-Veszprém, una semifinal de Champions

Handbol. L’equip blaugrana aspira a la seva vuitena final del mundial de clubs en un duel d’alt voltatge contra el conjunt dirigit per Xavi Pascual

El Barça té cinc títols del mundial de clubs, l’antiga Super Globe, a les seves vitrines, totes aconseguides en l’etapa de Xavi Pascual a la banqueta blaugrana (2009-21). Avui, però, el tècnic barceloní estarà al bàndol contrari, en el quadre de comandament del Veszprém (16 h, Esport3), que intentarà accedir a la seva segona final i allargar la sequera del Barça, que no obté aquest guardó des del 2019 a Dammam. És l’assignatura pendent del conjunt de Carlos Ortega, que ha sumat dues Champions en tres temporades però no se n’ha sortit amb aquest guardó després de dues finals perdudes contra el Magdeburg (2021-22) i la derrota del curs passat en semifinals contra el Füchse Berlín. El títol fa especial il·lusió a la plantilla i al cos tècnic, que, tot i la càrrega de partits, ha planificat la primera part de la temporada amb aquest objectiu a l’horitzó.

Una de les millors notícies de la primera fase del mundial de clubs ha estat la tornada a l’equip de Dika Mem després d’una subluxació escapulohumeral a l’espatlla dreta que l’havia tingut un parell de partits fora de combat. El capità valora la dificultat del duel contra el Veszprém: “Serà un partit molt dur, molt físic, amb molta intensitat i velocitat. És un duel que es podria repetir en uns quarts de final de la Champions, o en la mateixa final. Són dos equips top i, per tant, m’espero un partit de màxim nivell, tot i que nosaltres hem fet una primera fase de la competició molt seriosa.”

Més enllà de la presència de Pascual a la banqueta, en les files del Veszprém hi figuren fins a tres jugadors amb passat blaugrana: Ludovic Fàbregas, Luka Cindric i, des de fa molt més anys, el porter gallec Rodrigo Corrales. L’equip hongarès s’ha encreuat amb el Barça després de ser el tercer millor primer en la fase de grups i d’una victòria (27-34) contra el Zamalek de Fernando Barbeito que no va acabar de satisfer Pascual. “Alguns jugadors no han estat al nivell. Hem de canviar la nostra mentalitat i encara tenim molta feina per fer”, va etzibar el preparador català.

En la segona semifinal s’enfrontaran el Magdeburg, vencedor de les tres últimes edicions, i l’Al Ahly, l’amfitrió (19 h).

LA PRÈVIA

El partit contra el Veszprém es podria donar en uns quarts de la Champions o, fins i tot, en la final
Dika Mem
CAPITÀ DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)