Atletisme

Santa Coloma commemora el 50è aniversari del cros més antic de la província

Aquest dimarts s’ha presentat a Girona el Circuit Gironí de Cros 2024, 33è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i 20è Trofeu Diputació de Girona. L’esdeveniment constarà de cinc proves, compreses entre el 13 d’octubre i l’1 de desembre.

La presentació estava encapçalada pel diputat d’Esports, Jordi Masquef; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el delegat territorial de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Massa, i l’atleta banyolina Esther Guerrero, que apadrina el circuit.

L’edició d’enguany ve marcada per la commemoració dels cinquanta anys del Cros de Santa Coloma de Farners, el més antic de les comarques gironines i el segon de Catalunya darrere el de Calldetenes, que se celebra des del 1951. Coincidint amb la prova del circuit, el 3 de novembre, també tindrà lloc, en el traçat de l’interior del parc de Sant Salvador, el Campionat de Catalunya de Cros per Clubs, que reunirà uns dos mil atletes d’arreu del país.

L’efemèride anirà precedida d’un acte commemoratiu, el 24 d’octubre, a l’Auditori de Santa Coloma de Farners. S’hi ha programat una exposició fotogràfica, una taula rodona amb alguns dels atletes més rellevants del cros gironí -com ara Pere Arco, Cristina Agustí, Àngel Mullera i Esther Guerrero- i l’homenatge a atletes històrics del municipi.

El Circuit Gironí de Cros 2024 arrencarà el proper 13 d’octubre a Olot, que estrenarà un nou traçat al paratge de les Tries. Abans que el Cros de Santa Coloma de Farners, tindrà lloc el de Vidreres, el 27 d’octubre. Les dues últimes proves seran a Castelló d’Empúries, el 17 de novembre, i a Banyoles, l’1 de desembre.

L’essència del circuit

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, destacava: “Són cinc proves en quatre comarques, fet que permet conservar l’essència del circuit, la seva itinerància arreu del territori. Gràcies a les sinergies de les institucions i entitats representades aquí, hem aconseguit, tots junts, posar la demarcació en el mapa de l’atletisme català cada tardor”. El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart, afegia que “aquesta edició del Circuit Gironí de Cros és una nova oportunitat per gaudir del territori a través de l’esport”. Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, remarcava l’oportunitat que representa per atraure visitants: “El turisme per la zona repercuteix positivament en el territori. Hi ha molta feina al darrere de l’organització de la competició, però sempre hi volem ser perquè potenciem l’esport i, a més, es genera un impacte econòmic als municipis que acullen les curses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)