Waterpolo

Arrenquen les lligues amb novetats tecnològiques

La divisió d’honor masculina i femenina es convertiran en les primeres de waterpolo del món que utilitzaran un sistema de monitoratge amb els jugadors per establir estratègies mitjançant el big data

Després d’una temporada estressant, amb europeu, mundial de seleccions i jocs olímpics pel mig, aquest cap de setmana i el vinent arrenca una nova edició de la lliga masculina i femenina sense pauses, més tranquil·la i amb el mateix sistema de competició que el curs passat, amb la fase regular i els play-off pel títol, per les places europees i per la permanència. La piscina exterior de l’Atlètic Barceloneta, amb el camp de regates de la copa Amèrica de vela a l’horitzó, ha estat el marc de la presentació de tots dos campionats, en què s’ha posat en valor la participació de fins a 13 campiones olímpiques i 12 campions europeus. En aquest sentit, durant l’acte s’han guardonat als protagonistes principals del curs passat: Bernat Sanahuja (Barceloneta) i Elena Ruiz (Sant Andreu), designats com a jugadors més valuosos; Unai Aguirre (Barceloneta) i Martina Terré (Sant Andreu), com a millors porters; i Fran Valera (Sabadell), Bernat Sanahuja (Barceloneta) i Daniela Moreno (Mediterrani), com a màxims golejadors.

El Zodiac Atlètic Barceloneta (homes) i l’Assolim Mataró (dones) són els defensors del títol en un campionat que torna a tenir el club mariner com a màxim aspirant –ja suma divuit corones consecutives–, mentre que en el femení l’equip maresmenc ha perdut potencial i sembla que la pugna principal serà entre l’Astralpool Sabadell i el CN Sant Andreu. Dels dotze equips en competició, n’hi haurà nou de catalans, tant en la lliga masculina com femenina.

Nou sistema de monitoratge dels jugadors

Pere Robert, membre de la junta gestora de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), ha destacat que es tornaria a implantar el VAR tant en les copes com en els play-off, i que tots els partits es podrien seguir per streaming. Una de les novetats que ha donat a conèixer el president de la junta gestora de la RFEN Fernando Carpena és que aquest curs s’utilitzarà un sistema de sondeig continu per monitoritzar els jugadors i així acumular dades durant els partits. “Ens convertirem en la primera lliga de waterpolo del món que utilitzarà un sistema de ’tracking’ per establir estratègies mitjançant el big data”, ha remarcat. Carpena també ha destacat la voluntat de continuar treballant per donar més visibilitat al waterpolo i teixir aliances per disposar de més patrocinadors. Durant l’acte també han intervingut Julián Garcia, president de l’Atlètic Barceloneta, Claudi Martí, membre de la comissió de clubs de LEWaterpolo, Ignacio Mochales, director de LEWaterpolo, i Pablo Molas, responsable de mercat massiu d’Iberdrola, nou patrocinador de la lliga femenina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)