Ciclisme

esports

Mor el vilanoví Paco Gálvez, històric director del ciclisme català

Per les seves mans van passar futures estrelles professionals, com Joan Antoni Flecha i Marc Soler

Un dels grans referents del ciclisme català, Paco Gálvez Sánchez, va morir ahir als 73 anys, segons ha confirmat la federació catalana. Va ser l’ànima d’un dels grans clubs del país, la Unió Ciclista Vilanova, i per les seves mans van passar alguns dels millors talents del ciclisme català les últimes dècades, començant pels seus fills Isaac –que va morir el 2006 en un tràgic accident al velòdrom de Gant– i Débora. També va descobrir i polir talents com els de Joan Antoni Flecha, Marc, Soler, Marc Brustenga o Pau Miquel, tots ells professionals. De fet, Flecha és l’últim català que ha guanyat una etapa al Tour i Soler ha assolit un grapat de victòries de prestigi al World Tour, tant amb el Movistar com amb l’UAE.

Soler recordava en una entrevista a l’Esportiu fa deu anys com el mateix Gálvez el va convèncer perquè deixés de jugar a futbol i provés el ciclisme. Per esvair els dubtes, el propi entrenador li va proporcionar una bicicleta aquell primer any. Gálvez i el club també van impulsar la Clàssica Isaac Gálvez per homenatjar la figura del seu fill, doble campió del món en pista i vencedor d’una etapa a la Volta el 2004.

Gràcies a la seva feina Vilanova i la Geltrú s’havia convertit en els darrers anys en un dels epicentres del ciclisme a Catalunya. El director, que també era membre de la junta del club vilanoví, va ser el responsable des del 1984 dels equips infantils, cadets i júniors de l’entitat, fet que el va convertir en una institució. Els que el van conèixer el respectaven no només pel seu tarannà sinó per la seva saviesa i la forma de tractar i fer competir molts dels seus futurs campions.

El 2018 va rebre la Medalla d’Honor de la Volta a Catalunya en reconeixement per la seva tasca en la promoció del ciclisme formatiu. En la nota de comiat que ha fet el club es destaca el seu esperit indomable. “Ens va ensenyar a tots a enfrontar els nostres reptes amb la mateixa actitud, sense rendir-nos mai i sempre donant el màxim de nosaltres mateixos.”

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dijous a 2/4 de 5 de la tarda a l’església Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)