El Barça posa la directa

Handbol. L’equip blaugrana es manté líder invicte en la Champions i accelera el ritme contra l’últim finalista europeu, l’Aalborg, que arribava al Palau amb nombroses baixes per lesió

Barça 35 Aalborg 27

BARÇA:Nielsen; Carlsbogard (2), Mem (3), Wanne (4), Janc, Petrus, Frade (5) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Ariño (5), N’Guessan (2), Aleix (5, 1 p.), Makuc (1), Palomino, Richardson (3), Cikusa (4) I Rodríguez (1).AALBORG HANDBOLD:Norsten; Barthold (2), Martins (5), Jensen, Thurin (3, 1 p.), Vlah (3), Bjornsen (1) –set inicial–; Hellberg (p.s.), Wiesmach, Larsen (2), Möller (2), Mollgaard, Antonsen, Juul (1) i Munk (8).PARCIALS:3-1, 6-3, 9-5, 11-7, 14-10, 16-13; 20-15, 24-16, 26-18, 29-20, 31-25 i 35-27.ÀRBITRES:Mitrevski i Todorovski. Exclusions: Mem (17’), Petrus (51’), Rodríguez (56’) i Palomino (59’), per part del Barça; i Mollgaard (38’) i Antonsen (56’), per part de l’Aalborg.PÚBLIC:2.112 aficionats al Palau Blaugrana.

El Barça continua com a líder invicte de la Champions després de passar el corró per sobre de l’Aalborg, l’últim finalista europeu, però que arribava al Palau Blaugrana amb diverses baixes. El conjunt barceloní, sòlid en defensa i amb ràpides transicions, va marcar territori de bon començament contra un rival que amb prou feines va poder resistir el ritme fins al descans (16-13). Emil Nielsen, protagonista en la prèvia per les notícies que el vinculen al Veszprém, va tornar a brillar sota els pals, amb 16 aturades. En atac, l’aportació va ser coral i els gols van quedar molt repartits.

Immune al rebombori de la seva futura marxa al Veszprém, Nielsen, ben acompanyat per la defensa, va començar entonat i va activar les transicions del Barça, que va arrencar amb un parcial de 5-1 (7’). Maik Machulla es va veure forçat a demanar temps mort. L’Aalborg va començar a veure porteria, però l’equip blaugrana, amb Frade i Wanne –ahir debutava a Europa després de la lesió– especialment inspirats, continuava a velocitat de creuer (13-8). Tres aturades consecutives de Fabian Norsten –Niklas Landin era baixa per una operació– van donar vida a l’Aalborg, que liderat per Marinus Munk s’apropava a un sol gol (14-13). La defensa blaugrana oferia fissures en les accions d’un contra un i Carlos Ortega va tornar a apostar pel conjunt inicial per poder arribar al descans amb 3 gols de renda (16-13).

En l’intercanvi de gols inicial de la segona part es va repetir la història de la primera. El Barça va posar una marxa més i va obrir l’escletxa fins als 6 gols (21-15). Machulla va tornar a demanar temps mort, però l’Aalborg ja no va tenir ni capacitat ni energia per capgirar la dinàmica. Amb un gran nivell defensiu i ràpid en les transicions, l’equip blaugrana posava la directa i obtenia una màxima renda de 10 gols (29-19). El conjunt danès va tenir una tímida reacció (30-25), però en el tram final va perdre pistonada i va acabar perdent pel contundent 35-27 final.