Tennis

Sinner, número 1 del 2024

Tennis. L’italià, que guanya el Masters 1.000 de Xangai superant Djokovic per 7-6 (4) i 6-3, serà primer de l’ATP a final d’any

Jannik Sinner va celebrar ahir el número 1 a final de curs que es va assegurar dissabte, amb un triomf de prestigi contra el serbi Novak Djokovic per 7-6 (4) i 6-3 en la final del Masters 1.000 de Xangai, la seva quarta victòria en un torneig d’aquesta graduació i un partit que, en certa manera, continua simbolitzant al canvi generacional. El 10 de juny, Sinner es va convertir en el primer home o dona del seu país que s’enlairava fins al número 1 del món en individuals des que es va introduir aquesta classificació, l’any 1973. Als 23 anys, és el 19è jugador que tancarà el curs al capdamunt i el quart en actiu, al costat de Novak Djokovic, Rafael Nadal –li queden quatre dies– i Carlos Alcaraz.

Sinner va guanyar l’obert d’Austràlia i no va aixecar el peu de l’accelerador des de llavors, tot i que l’ombra que plana sobre el seu positiu a Indian Wells ha enterbolit els seus èxits en les últimes setmanes. Li van retirar el premi en metàl·lic però no li van imposar cap sanció temporal, fet que va provocar que alguns tennistes de primera fila reclamessin un principi d’equitat. Sigui com vulgui, Sinner ha guanyat set títols ATP, inclosos els grans eslams d’Austràlia i els EUA. De moment, l’italià ha estat el número 1 del món durant 17 setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)