Vela

El New Zealand no perdona i guanya la 37a Copa Amèrica

Vela. Els neozelandesos aprofiten la seva primera oportunitat de revalidar el títol, sumen la cinquena victòria i la tercera consecutiva. Superen l’Ineos Britannia per 7-2 a Barcelona

Era el defensor de la copa Amèrica, era el gran favorit i en la final no va deixar cap dubte que era el millor equip i tenia el vaixell més ràpid de la competició. L’Emirates Team New Zealend va guanyar la 37a copa Amèrica que s’ha disputat a Barcelona i ho va fer d’una manera molt clara a l’imposar-se en 7-2 a l’Ineos Britannia. El conjunt neozelandès va aprofitar la primera oportunitat que va tenir per emportar-se una vegada més el mític trofeu de la Gerra de les Cent Guinees. Els neozelandesos van ser superiors en la novena regata i van aconseguir guanyar la copa Amèrica per cinquena vegada i van ser el primer equip que ho ha aconseguit tres vegades de manera consecutiva. El New Zealand va aconseguir la primera copa Amèrica l’any 1995 a San Diego i la va defensar a Auckland al 2000, però tres anys després va ser derrotat a Nova Zelanda. L’any 2017 la copa Amèrica es va fer a Bermuda el Team New Zealand va tornar a conquerir el trofeu i en les dues darreres edicions, l’any 2021 a Auckland i aquest 2024 a Barcelona l’ha defensat amb èxit.

Molt superior al rival

L’equip neozelandès s’han mostrat molt superior al seu rival, l’Ineos Britannia, en aquesta 37a edició de la copa Amèrica celebrada a les aigües de Barcelona. En la final prevista al millor de 13 regates el que en guanyés 7 s’emportaria el trofeu i la glòria. El New Zealand va començar fort, va guanyar les quatre primeres regates (4-0). L’Ineos Britannia va reaccionar al guanyar dues regates al mateix dia (4-2), però els neozelandesos tenien clar el que havien de fer i amb tres victòries seguides van situar el definitiu i clar 7-2 en el marcador general.

En la novena i darrera regata que es va disputar ahir l’Emirates New Zealand va guanyar en 26:43 i van superar el vaixell anglès per 37 segons. L’Ineos Britannia va plantar cara en l’inici de la regata, després d’una sortida molt ajustada i en el primer tram els dos vaixells es van anar alternant en el lideratge. Els neozelandesos van aconseguir mínims avantatges en els pas de les primeres boies, i finalment es van consolidar en la primera posició. En el darrer tram el New Zealand va deixar clar que és el vaixell AC75 més ràpid i va incrementar el seu marge per aconseguir una còmoda i clara última victòria.

EL PROTAGONISTA

Estem molt satisfets per la victòria. Els nois han fet una gran feina i n’estic molt orgullós
L’Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol han fet una feina increïble
Grant Dalton
DIRECTOR GENERAL nEW zEALAND
Els últims campions
1980 Freedon
1983 Austràlia II
1987 Stars & Stripes 87
1988 Stars & Stripes 88
1992 America 3
1995 Team New Zealand
2000 Team New Zealand
2003 Alinghi
2007 Alinghi
2010 BMW Oracle
2013 Oracle Team
2017 Team New Zealand
2021 Emirates New Zealand
2024 Emirates New Zealand
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)