Waterpolo

El comitè tècnic mundial prepara alguns canvis per guanyar en espectacularitat

Es posaran a prova en la copa del món de Novi Sad, al gener del 2025, i després s’avaluarà si s’implanten definitivament

El waterpolo prepara una nova revolució, que es posarà a prova en la pròxima edició de la copa del món, al gener del 2025 a Novi Sad (Sèrbia), amb l’objectiu de guanyar en espectacularitat i ritme de joc. Totes aquestes noves regles es veuran sobre el terreny de joc i posteriorment es prendrà una decisió per implementar-les o no en el futur, segons publica l’agència EFE.

Reducció del terreny de joc i menys temps de possessió

La principal novetat rau en la reducció del camp de joc per als homes. La piscina, en comptes dels 33 metres actuals, passaria als 25 metres, les mateixes dimensions en què juguen les dones. També variarà el temps de possessió inicial (25 en lloc de 30), la segona possessió (15 abans 20), s’escurçaran les exclusions temporals (de 15 als 20 segons de l’actualitat) i es podrà jugar, com és habitual en altres esports, amb porter-jugador. Tots els canvis han estat proposats pel Comitè Tècnic Mundial de Waterpolo i es provaran en la copa del món, a principis de gener.

Pel que fa a la utilització del VAR, es podrà fer una petició per partit, en tres escenaris diferents: acció violenta, situacions de penal, dubtes en els córners.

Els equips podran jugar amb set jugadors en atac, sense un porter designat, però en aquest cas no pot defensar amb les dues mans, que només ho pot fer el porter. Qualsevol jugador de camp podrà jugar com a porter, però per això s’ha d’identificar amb el casquet de color vermell.

La idea és que tots aquests canvis, si són aprovats, es duguin a la pràctica per a la propera campanya. Algunes regles (dimensions de la piscina i ús VAR) ja es van provar en l’últim mundial júnior, però encara se’n desconeixen les conclusions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)