El Granollers tomba el Silkeborg amb una segona part pletòrica (36-27)

L’equip vallesà, amb una defensa incommensurable, signa 30 minuts per emmarcar i amb un parcial de 20-8 capgira el domini del conjunt danès al primer temps (16-19)

El Fraikin BM Granollers ha recuperat l’esperit de les grans jornades de la lliga europea i amb una segona part pletòrica ha acabat amb la resistència del Bjerringbro-Silkeborg (36-27) en un partit clau per la segona plaça de grup. L’equip danès ha dominat en la primera meitat (16-19), però en la segona el conjunt vallesà, amb una defensa incommensurable, ha passat per sobre del seu rival i ha capgirat el resultat amb un parcial de 20-8. Els màxims anotadors per part granollerina han estat Ivan Montoya, amb 8 gols, i Ferran Castillo, amb 7. El Fraikin Granollers tindrà dimarts vinent en terres daneses l’oportunitat de refermar la segona plaça.

La posada en escena ha estat clarament per al Silkeborg. El Granollers s’ha ofuscat a connectar amb el pivot i el conjunt danès, recuperant pilotes, l’ha fustigat amb gols fàcils de contraatac. El parcial escandinau ha estat contundent (2-7). Antonio Rama s’ha vist forçat a demanar temps mort per reclamar un millor replegament als seus jugadors. L’equip vallesà ha aturat el cop, ha reaccionat i amb un joc més recognoscible, amb un ritme més elevat, ha escurçat diferències (6-7). Les canonades i les assistències de Rasmus Lauge en la primera línia danesa han frenat l’embranzida local, tot i l’efectivitat de Víctor Romero en les transicions. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols fins al 16-19 al descans. La primera part ha acabat amb l’exclusió de Rene Toft Hansen per un llançament al rostre de Pau Panitti, que havia substituït a Roberto Rodríguez sota els pals.

El Granollers ha aprofitat la superioritat a l’inici del segon temps per escurçar diferències. El conjunt d’Antonio Rama ha elevat el nivell defensiu i amb les aturades de Panitti, els contraatacs de Romero, l’aportació de Gerard Domingo als dos costats de la pista i l’experiència d’Antonio Garcia ha capgirat el resultat després d’un parcial de 8-3 (24-22), amb el Palau d’Esports amb màxima ebullició. Amb Lauge assegut a la banqueta amb problemes físics, el Granollers imposava el seu ritme i amb un joc frenètic elevava la seva renda fins als 5 gols (28-23). Simon Sorensen esgotava l’últim temps mort per aturar aquesta dinàmica (48’). Les consignes no han funcionat. Al contrari. Ferran Castillo ha aparegut, ha desplegat el seu ventall de recursos en atac i ha furgat en la ferida fins a una màxima diferència de 10 gols (36-26). Un xut de Nikolaj Christensen a l’ultim instant ha signat el definitiu 36-27 en ple festival granollerí.