Còrfbol

Presentat l’europeu de Calonge i Sant Antoni en el que Catalunya vol lluitar per les medalles

Es disputarà del 28 d’octubre al 2 de novembre

El Pavelló Municipal d’Esports de Calonge ha estat l’escenari de la presentació de l’IKF European Korfball Championship A-Division 2024 que es disputarà a Calonge i Sant Antoni del 28 d’octubre al 2 de novembre. En l’acte han estat presents Carlos Campmajó, regidor d’Esports del municipi, Kira Menén, presidenta de la Federació Catalana de Korfbal, i Miquel Àngel Tobaruela, seleccionador català de Korfbal.

Les vuit millors seleccions d’Europa, entre elles Catalunya, lluitaran durant sis dies per al títol europeu. En el grup A de la primera fase jugaran els Països Baixos, Alemanya, Portugal i Hongria, i en el B Bèlgica, Catalunya, República Txeca i Anglaterra. Els dos primers de cada grup jugaran les semifinals. Els combinats neerlandès i belga, principals potències mundials, surten com a favorits i la selecció catalana vol lluitar per les medalles.

En la presentació la presidenta de la Federació catalana de Korfbal, Kira Menén, ha afirmat: “com a esport ho tenim tot per triomfar. Som un esport mixt amb una paritat absoluta d’homes i dones i, a més, el contacte físic està molt controlat, per tant, no hi ha violència” i ha afegit que “per tots els països participants al campionat, molts d’ells del nord d’Europa, venir a Catalunya i a la Costa brava és un regal”. Per la seva banda, el regidor d’Esports de Calonge i Sant Antoni, Carlos Campmajó, ha manifestat: “estem molt contents d’acollir un esport com aquest, amb els valors que té, i d’ensenyar el municipi a gent d’altres indrets d’Europa que, de ben segur, podran gaudir-ne”.

Catalunya debutarà el dilluns 28 d’octubre davant Anglaterra (19.45 h), i arriba a la cita amb possibilitats reals d’aconseguir el tercer lloc. A l’actual rànquing de la federació internacional la selecció catalana dirigida per Miquel Àngel Tobaruela és cinquena, només superada per Països Baixos, Bèlgica, Taipei xinès i Alemanya, i és el quart conjunt europeu. Segons Miquel Àngel Tobaruela: “hem assolit un nivell força destacable, per plantejar-nos arribar a semifinals, però també sent conscients que els partits seran molt igualats. Ho hem de fer perfecte. Estem molt il·lusionats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)