Competitius en les finals
Natació. Carles Coll i Mario Mollá són sisens en els 4x100 m estils mixt i Emma Carrasco, vuitena en els 400 m estils del mundial de piscina curta
Carles Coll i Mario Mollá van formar part de l’equip estatal que va acabar sisè en el relleu 4x100 m estils mixt del mundial de piscina curta de Budapest. El tarragoní del CN Sabadell i el barceloní del CN Terrassa van estar acompanyats per Carmen Weiler i Maria Daza i van batre el rècord d’Espanya que ells mateixos havien fet en les eliminatòries del matí, i el van deixar en 3:35.52. El títol va ser per a Rússia, amb 3:30.47.
Emma Carrasco va finalitzar en la vuitena posició dels 400 m estils. La lleidatana del CN Sant Andreu va fer la seva millor marca personal, amb 4:31.18, després d’estar entre la quarta i la cinquena posició bona part de la prova i baixar a la vuitena en l’estil lliure. Carrasco va completar un bon mundial, ja que també va ser en la final dels 200 m estils, en què va ser setena. La lleidatana va ser present en una cursa de rècord en què la badalonina Mireia Belmonte va perdre l’últim rècord mundial (4:18.94) que li quedava. La canadenca de 18 anys Summer McIntosh va guanyar el títol amb 4:15.48 i va obtenir la seva tercera medalla d’or i el seu tercer rècord del món.
Carles Coll va tornar a la piscina després del seu impressionant títol mundial de 200 m braça de divendres en la jornada d’ahir al matí i va disputar els 50 m braça. Va acabar 23è i no va accedir a la semifinal després de ser cinquè de la seva eliminatòria, amb 26.38, la seva segona marca de sempre.
Més i més rècords
Gretchen Walsh va demostrar que és una de les reines del campionat i en pocs minuts va guanyar un títol amb un nou rècord mundial, va recollir la medalla d’or i es va classificar per a una nova final amb un altre rècord del món. En la final dels 100 m papallona, la nord-americana va guanyar el títol –en té cinc–, i va tornar a batre el rècord mundial de la prova, amb 52.71. Ja ho havia fet en les eliminatòries (53.24), també en la semifinal (52.87), i novament en la final (52.71). En la semifinal dels 50 m lliure, es va classificar per a la final amb 22.87, un nou rècord mundial –en té nou–, i va superar els 22.93 de la neerlandesa Ranomi Kromowidjojo de l’any 2017.
Jordan Crooks va deixar la piscina amb la boca oberta quan en la semifinal dels 50 m lliure va situar el rècord mundial en un espectacular 19.90, el primer home que baixa dels 20 segons. El nedador de les illes Caiman ja l’havia superat en les eliminatòries del matí, amb 20.08, i a la tarda encara ho va millorar.
En els 100 m papallona masculins, Noe Ponti també va continuar guanyant títols i superant rècords del món. El suís es va imposar amb 47.71 i va superar els 47.78 del nord-americà Caeleb Dressel, que dataven de l’any 2020. És el tercer títol mundial en aquests campionats de Noe Ponti i el segon rècord mundial.