Més esport

CRIQUET

El criquet català, a prop del reconeixement internacional

Té un acord verbal perquè la selecció jugui tornejos a Europa

La construcció d'un camp serà clau per a l'evolució d'aquest esport

El criquet català, per mà de Robert Masih, president de la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Cricket, ha viscut en els últims anys un creixement espectacular, fins al punt que podria estar ben a prop de tenir la porta oberta a les competicions internacionals. De fet, el director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, va aconseguir fa un parell de setmanes un acord verbal perquè la selecció catalana pugui disputar tornejos a Europa. «Richard Holdsworth, que és el màxim responsable del desenvolupament del criquet al continent, hi està d'acord i ara estem pendents de rebre la carta de conformitat de Dubai, que és on hi ha la seu central del Consell Internacional de Criquet (ICC)», explica Masih.

El compromís del govern.

En espera d'aquest reconeixement, la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Cricket també ha de decidir en les dues pròximes setmanes la ubicació del tan anhelat camp municipal. «Tenim el compromís de la Generalitat per atorgar-nos una subvenció de 600.000 euros per a l'inici de la construcció d'un camp. Només per a la pista ja es necessita un espai de 22.500 metres. Estem negociant amb diversos ajuntaments i propietaris i en qüestió de quinze dies haurem pres una decisió», apunta Jordi Soler, secretari de la unió esportiva. El criquet català també disposa del suport de la federació internacional, que té la intenció de crear a Catalunya un centre de tecnificació. «La federació internacional també ens ajudaria amb el 50% del cost que pugui tenir la instal·lació i aleshores també buscarem inversors privats. Cerquem un lloc de la corona de Barcelona ben comunicat, que pugui formar part dels tours turístics amb camps de golf i la platja ben a prop. També seria un lloc ideal perquè les seleccions hi fessin estades, i més tenint en compte que a Londres el criquet tornarà a ser olímpic», afegeix Soler.

Respecte d'altres esports, la selecció catalana de criquet té alguns avantatges per al reconeixement internacional. En aquest sentit, no existeix una federació espanyola reconeguda pel Consell Superior d'Esports (CSD). «A Catalunya hi ha vint-i-sis clubs, i a la resta de l'Estat, només vuit. I, a més, aquí el criquet té el reconeixement del govern català», detalla Masih. De fet, es pot dir que el criquet català té la paella pel mànec i des de l'associació espanyola, amb seu a La Manga i amb el britànic Phil Beal com a responsable, no veurien malament el reconeixement internacional de Catalunya. Un exemple de les bones relacions entre les dues associacions és que pròximament s'ha de disputar un triangular entre les seleccions de Bèlgica, Espanya i Catalunya, una situació impensable en altres esports.

Robert Masih i una unió esportiva molt activa

L'evolució del criquet a Catalunya no s'entendria sense la figura de Robert Masih, un indi resident al barri barceloní d'Hostafrancs des de fa cinc anys, organitzador d'esdeveniments culturals i president de la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Cricket. Aquesta unió esportiva està en vies de constituir-se com a federació, fita que es podria aconseguir el 2013. Des del 2009 s'han disputat dues edicions del trofeu català de criquet, s'ha posat en marxa la primera lliga, s'ha organitzat la Independence Cup, a més de diversos partits internacionals tant de la mateixa selecció catalana com d'algun dels clubs capdavanters. Ara per ara, la majoria de jugadors són originaris de l'Índia, el Pakistan i Bangla Desh, i d'equips n'hi ha a Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Sant Cugat del Vallès, Cornellà, Olot i Tarragona. Amb vista a la temporada vinent, la unió esportiva està estudiant la possibilitat de crear una segona lliga que pogués servir tant de formació –hi podrien competir els jugadors autòctons que encara no tenen prou nivell per jugar a primera– com per als clubs que no poden afrontar l'exigència d'un campionat que s'allarga des del mes de març a l'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)