Més esport

CICLISME

Ciclista busca equip

Xavier Florencio s'entrena cada dia en espera que algun equip el contracti després del mal pas del Cervélo

El ciclista de Mont-roig Xavier Florencio (31 anys) s'entrena aquests dies per afrontar la seva onzena temporada com a professional. Ho fa, però, sense saber encara si podrà competir, perquè tot i la seva excel·lent trajectòria d'aquests últims anys no li ha arribat cap oferta amb cara i ulls. En els seus anteriors equips (l'ONCE, el Relax, el Bouygues i el Cervélo) sempre ha complert amb la funció que li han encomanat i, fins i tot, pot presumir de ser un dels pocs ciclistes catalans que ha guanyat una de les grans clàssiques del calendari internacional (Sant Sebastià, 2005).

Des que el Cervélo va anunciar la seva desaparició i la fusió amb el Garmin, Florencio va quedar en una situació d'inferioritat respecte als seus companys a l'hora de buscar un nou equip. Tot, com admet ara obertament, per culpa de la seva exclusió del Tour de França per haver pres els dies abans Hemoal, un producte contra les hemorroides amb el qual corria perill de donar positiu. «En un primer moment m'ho vaig agafar bé, però mirant-ho amb perspectiva no va ser una bona decisió. Ningú de l'equip em va donar suport.»

En qualsevol cas, Florencio no perd l'esperança de trobar un equip, tot i que les grans formacions del Pro-Tour ja han tancat les seves plantilles. «El meu mànager, Àngel Edo, hi està treballant i jo l'únic que puc fer és preparar-me, tot i que és cert que no ho faig amb tanta il·lusió com en altres anys, quan tenia el futur garantit.»

Florencio admet que en el Cervélo no va brillar com en altres ocasions perquè estava a les ordres de Carlos Sastre i Thor Hushovd. L'exemple més clar és el de la Milà-San Remo, en la qual es va veure amb forces per lluitar entre els cinc primers, però que hi va renunciar per estar al costat de Hushovd, l'actual campió del món.

Cada vegada menys equips

La crisi econòmica i la mala imatge que el dopatge ha donat al ciclisme està perjudicant en els últims anys la formació d'equips a l'Estat espanyol. El 2011 només hi haurà dos equips Pro-Tour, l'Euskatel, amb finançament social i públic, i el Movistar. El total d'equips, sumant els de les categories professional continental i continental, ha passat de catorze a set en cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)