Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

El relleu a Esports, a punt

El director del CAR, Francesc de Puig, s'entreveu com el pròxim secretari general

Artur Mas podria nomenar-lo aquesta setmana substitut d'Anna Pruna

El càrrec de secretari general d'Esports té dins la Generalitat un pes específic cada vegada més rellevant. La persona que se'n faci càrrec a partir d'ara esdevindrà el principal interlocutor d'un dels sectors més vius del país, tant en l'àmbit econòmic, com en el social i també amb rerefons polític; sobretot per la pertinaç reivindicació de l'oficialitat de les seleccions catalanes. L'actual director del CAR de Sant Cugat, Francesc de Puig, té tots els números per ser l'escollit, ja que reuneix el perfil que busca el nou president, Artur Mas, ja que s'ha guanyat un cert prestigi com a bon gestor.

De Puig també té experiència política dins Convergència, ja que va ser alcaldable del partit per l'Ajuntament de Manresa el 1999. Per la seva feina al CAR, també s'ha guanyat la confiança del nou conseller i alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder. En ser qüestionat ahir mateix sobre la possibilitat de dirigir el Departament d'Esports, De Puig es va limitar a dir: «D'això, no en puc parlar.» Amb tot, uns dies abans al web www.cugat.cat havia manifestat la seva intenció de continuar al CAR. Si finalment accedeix al càrrec els actuals dirigents d'Esports –vinculats a ERC–, els representants de la UFEC i fins i tot altres candidats que han sonat per a la Secretaria General rebrien el seu nomenament amb els braços oberts, no tan sols per la seva gestió, que consideren eficaç, sinó pel seu tarannà. De Puig, en tot cas, no estava ahir en la llista de convidats oficials del Catalunya-Hondures que es va jugar a l'estadi Lluís Companys.

La recerca.

Fins i tot abans que CiU s'adonés que la victòria el 28-N era inevitable, els seus caps van treballar per buscar les persones més adequades a cada càrrec. Per al Departament d'Esports van contactar amb l'exjugador de waterpolo i actual director esportiu i relacions externes de la UFEC, Jordi Sans, que va mostrar la seva predisposició a col·laborar en un futur govern. Des de llavors, però, Sans no ha tingut més notícies. Altres noms que han sortit publicats en diferents mitjans s'han autodescartat, com el president de Solidaritat Olímpica, Pere Miró, que viu a Lausana i que s'ofereix d'assessor; l'expresident del Tribunal Català de l'Esport, Roman Gómez Ponti –que també vota per De Puig–, i Ivan Tibau, que aquests dies està de viatge a Amèrica. Finalment la possibilitat que Josep Maldonado –l'últim secretari general de Jordi Pujol– repeteixi en el càrrec és remota, tot i que no la descarta ningú al cent per cent.

Artur Mas tutelarà el departament

El nou president del govern es va comprometre durant la campanya a tenir ell mateix l'última paraula en matèria d'esports a Catalunya. El departament, doncs, passarà de l'actual conselleria de Vicepresidència, que encapçalava Josep Lluís Carod-Rovira, i anirà a la de Presidència. En principi també s'ha de nomenar un director del Consell Català de l'Esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)