Més esport

SURF DE NEU

MUNDIAL LA MOLINA 2011

La rampa de llançament amb els Jocs d'hivern del 2022 a l'horitzó

El trampolí del Sant Jordi estarà avui a punt per als entrenaments de «big air»

La cita és clau per a les aspiracions olímpiques de Barcelona i els Pirineus

Un cop inaugurat, el campionat es traslladarà diumenge a La Molina

Ramon Carreras
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'ESPORTS D'HIVERN
«És una il·lusió molt gran. Fa cinc anys que treballem per a aquest mundial»
«És una aposta del que poden fer Barcelona i els Pirineus més propers»
«Penso que la Queralt Castellet s'equivoca. Perd l'oportunitat de demostrar la seva vàlua en un mundial al seu país, davant de tothom»

L'esque­let d'una impo­nent rampa de 31 metres d'altura ja s'eleva al bell mig del Palau Sant Jordi, on demà es dis­pu­tarà la cerimònia inau­gu­ral i la final de big air del mun­dial de surf de neu. La capi­tal cata­lana es con­ver­tirà per unes hores en una estació piri­nenca d'un cam­pi­o­nat que pros­se­guirà a par­tir de diu­menge, i fins al dia 22, a La Molina, on es por­ta­ran a terme les altres cinc moda­li­tats pro­gra­ma­des (half pipe, snow­bo­ard cross, paral·lel gegant, paral·lel eslàlom i slo­pestyle). Una cita històrica i tot un repte orga­nit­za­tiu que com l'alcalde, Jordi Hereu, va des­ta­car a mit­jan desem­bre en l'acte de pre­sen­tació ha de ser­vir per demos­trar al món que «el pro­jecte olímpic del 2022 és fac­ti­ble». La com­pe­tició aple­garà uns 450 espor­tis­tes de qua­ranta països.

Més d'una vin­tena d'ope­ra­ris, que van començar a tre­ba­llar la vigília de Reis, enlles­tien ahir un tram­polí que avui ha d'estar a punt per als pri­mers entre­na­ments. Es tracta d'una estruc­tura de 31 metres d'altura per 20 d'amplada i 92 de llar­gada (zona de recepció inclosa). Han cal­gut fins a 25 tràilers per trans­por­tar les 200 tones de mate­rial, de les quals 40 han ser­vit per esta­bi­lit­zar el tram­polí. L'altre ele­ment indis­pen­sa­ble és la neu. A través d'una tec­no­lo­gia avant­guar­dista i amb l'ajuda de nitro­gen líquid a -196ºC –el procés es porta a terme a l'inte­rior d'unes ten­des de lona– es pro­du­eix neu que es man­tindrà a l'exte­rior a uns -10ºC. Després d'un dia i mig de fun­ci­o­na­ment, es pro­dui­ran unes 200 tones de neu, que han de cobrir un gruix d'entre 40 i 50 centímetres, tant a la rampa de salt com a la zona de recepció.

Si la neu al Palau Sant Jordi està asse­gu­rada per la feina de l'empresa Nussli, ahir els tècnics de la Fede­ració Inter­na­ci­o­nal d'Esquí (FIS) també van donar el vis­ti­plau a l'estat de la neu a La Molina, tant a la zona d'Ala­baus, on es faran la majo­ria de pro­ves, com el half pipe, el snow­bo­ard cros i els paral·lels, com a la zona de l'Estadi, on es dis­pu­tarà l'slo­pestyle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)