Més esport

SURF DE NEU

MUNDIAL LA MOLINA 2011

La rampa de llançament amb els Jocs d'hivern del 2022 a l'horitzó

El trampolí del Sant Jordi estarà avui a punt per als entrenaments de «big air»

La cita és clau per a les aspiracions olímpiques de Barcelona i els Pirineus

Un cop inaugurat, el campionat es traslladarà diumenge a La Molina

Ramon Carreras
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'ESPORTS D'HIVERN
«És una il·lusió molt gran. Fa cinc anys que treballem per a aquest mundial»
«És una aposta del que poden fer Barcelona i els Pirineus més propers»
«Penso que la Queralt Castellet s'equivoca. Perd l'oportunitat de demostrar la seva vàlua en un mundial al seu país, davant de tothom»

L'esquelet d'una imponent rampa de 31 metres d'altura ja s'eleva al bell mig del Palau Sant Jordi, on demà es disputarà la cerimònia inaugural i la final de big air del mundial de surf de neu. La capital catalana es convertirà per unes hores en una estació pirinenca d'un campionat que prosseguirà a partir de diumenge, i fins al dia 22, a La Molina, on es portaran a terme les altres cinc modalitats programades (half pipe, snowboard cross, paral·lel gegant, paral·lel eslàlom i slopestyle). Una cita històrica i tot un repte organitzatiu que com l'alcalde, Jordi Hereu, va destacar a mitjan desembre en l'acte de presentació ha de servir per demostrar al món que «el projecte olímpic del 2022 és factible». La competició aplegarà uns 450 esportistes de quaranta països.

Més d'una vintena d'operaris, que van començar a treballar la vigília de Reis, enllestien ahir un trampolí que avui ha d'estar a punt per als primers entrenaments. Es tracta d'una estructura de 31 metres d'altura per 20 d'amplada i 92 de llargada (zona de recepció inclosa). Han calgut fins a 25 tràilers per transportar les 200 tones de material, de les quals 40 han servit per estabilitzar el trampolí. L'altre element indispensable és la neu. A través d'una tecnologia avantguardista i amb l'ajuda de nitrogen líquid a -196ºC –el procés es porta a terme a l'interior d'unes tendes de lona– es produeix neu que es mantindrà a l'exterior a uns -10ºC. Després d'un dia i mig de funcionament, es produiran unes 200 tones de neu, que han de cobrir un gruix d'entre 40 i 50 centímetres, tant a la rampa de salt com a la zona de recepció.

Si la neu al Palau Sant Jordi està assegurada per la feina de l'empresa Nussli, ahir els tècnics de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) també van donar el vistiplau a l'estat de la neu a La Molina, tant a la zona d'Alabaus, on es faran la majoria de proves, com el half pipe, el snowboard cros i els paral·lels, com a la zona de l'Estadi, on es disputarà l'slopestyle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)