Atletisme

ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA EN PISTA COBERTA

El campionat català arriba tard i retallat

La federació va haver de canviar les dates inicials i va tenir una reducció del pressupost

La primera campanya de pista coberta a Sabadell havia de tenir un dels seus punts més àlgids amb el campionat de Catalunya absolut, que després d'anys de penúries al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès podia per fi aplegar els seus millors atletes en una instal·lació en condicions. Al principi de curs es va anunciar l'organització per al mes de febrer d'un campionat de Catalunya obert, un míting amb la presència d'alguns dels millors especialistes estatals. Una festa grossa per inaugurar tota una joia arquitectònica. El 26 de setembre passat ja es va fer la inauguració institucional amb tots els honors, amb la presència de l'aleshores president de la Generalitat José Montilla, i el campionat català havia de ser la gran estrena esportiva. L'objectiu inicial, però, s'ha vist clarament reduït per dos motius, el calendari i el pressupost. La ubicació ideal era abans del campionat estatal (el 19 i 20 de febrer), una oportunitat per aconseguir grans registres abans de les dues cites més importants del curs, el mateix campionat d'Espanya i l'europeu de París. Però el campionat no es va poder disputar quan tocava i ha quedat situat a mitjan mes de març, a les acaballes de la campanya hivernal i quan alguns atletes ja han abaixat la persiana. Així, no seran a Sabadell ni Marc Orozco (400 m) ni Jackson Quiñónez (60 m tanques), els dos únics atletes catalans que van competir el cap de setmana passat en l'europeu de París.

L'altre gran factor que ha influït negativament en el campionat és l'econòmic. «Des de la secretaria general de l'Esport ja ens van advertir de les retallades. Rebem un 21% menys de subvenció, el que suposa uns 200.000 euros menys. Així, és evident que no pagarem cap atleta per venir», va explicar Josep Maria Antentas, el vicepresident. Amb tot, des de la federació han fet un esforç i com passava en les altres especialitats –cros, marxa i pista a l'aire lliure– hi haurà premis per al campió (300 euros) i subcampió (150), a més de sis premis extraordinaris de 500 euros per les tres millors marques masculines i femenines, segons la taula internacional.

Grans atletes, malgrat tot.

Tot i la retallada, hi ha dos atletes internacionals forans que han volgut competir a Sabadell, el velocista valencià Ivan Mocholí i la migfondista aragonesa Elian Periz. A pesar de les baixes d'Orozco i Quiñónez, hi haurà alguns grans noms de l'atletisme català, com la saltadora de perxa Anna Pinero, que va quedar a les portes de competir en l'europeu. També destaca la participació de Dídac Salas (perxa), Plácida Azahara Martínez (200), Mari Carmen González (800), Clàudia García (alçada), Marta Cot (perxa) i Débora Calveras (triple), tots ells medallistes en l'estatal de València. Tot i que gairebé no han fet pista coberta, un per lesió i l'altre perquè ha disputat el cros, també figuren inscrits en el campionat Miquel Quesada (800) i Àngel Mullera (3.000). La cita és diumenge, en doble sessió de matí (de 11 a 2/4 de 2) i tarda (de 2/4 de 5 a 7).

Félix, en llargada i tanques, però sense octatló

L'actuació de l'atleta del FC Barcelona de proves combinades Agustí Félix, en 60 m tanques i llargada, serà una de les atraccions del campionat. El campió estatal d'heptatló no va poder entrar en la selecció de l'europeu de París d'un pèl després d'acreditar un gran registre de 5.748 punts a València i a Sabadell tindrà l'oportunitat de donar la temporada per acabada. Félix, però, també ha estat víctima de la retallada pressupostària. L'atleta blaugrana volia aprofitar el seu esplèndid moment de forma per organitzar una octatló i intentar atacar el rècord estatal (6252 punts), en poder d'Antonio Peñalver des del 1988. «Penso que estava en disposició de fer uns 6.500 punts. Ja tinc una edat i no sé si tornaré a estar en tan bona forma, però des de la federació li van dir al meu entrenador que no hi havia diners», es va lamentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)