Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

DIA MUNDIAL DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Catalunya renova l'aposta per l'activitat física

Per segon any consecutiu Catalunya s'adhereix al Dia Mundial de l'Activitat Física, que pretén sensibilitzar la població de la importància de tenir una vida físicament activa. «Promocionar els hàbits saludables és deure de l'administració», va comentar ahir el director del Consell Català de l'Esport, Albert Marco, durant la presentació de la iniciativa, a la qual en la passada edició van participar 36.890 persones i 175 entitats d'arreu del país. L'acte central es farà el 6 d'abril amb una caminada de 5 km pels espais naturals de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.

El Dia Mundial de l'Activitat Física es dirigeix a persones de qualsevol edat amb un missatge clar, tal com va explicar Marco: «La salut i la qualitat de vida estan íntimament relacionades amb la pràctica de l'activitat física.» De fet, la Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana 30 minuts d'activitat física diària; un petit esforç que tindria una gran repercussió en la societat. En aquest aspecte, el director general de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència, va indicar que «en l'actualitat el 40 per cent de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa, la qual cosa causa un cinc per cent de les morts al país.» Plasència va afegir durant la presentació que els beneficis d'una vida activa es traslladen a la millora en «l'autoestima, la depressió, l'ansietat o els canvis d'humor.»

Per últim, Ander Mirambell, pilot de tobogan (més conegut per skeleton), i la cuinera Ada Parellada també van participar exposant la seva experiència positiva com a practicants d'esport, tant a nivell competitiu com d'aficionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)