Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

El Terol d'acer

El SPiSP només ha esgarrapat en la superlliga un set als aragonesos, paradigma del creixement accelerat amb 4 títols en 5 temporades en l'elit

1
partit
ha guanyat el primer equip del SPiSP a Terol. Es va imposar per 0-3 el 27 de gener de 1996 en la primera estatal.

Quan es relaciona el Sant Pere i Sant Pau amb els dos equips més grans de la superlliga, la comparació és antagònica. Mentre que contra l'Unicaja Almeria els tarragonins sempre troben la manera d'inquietar els andalusos a pesar de la gran diferència de pressupost que hi ha entre les dues entitats, la relació amb el CAI Terol, el rival dels cooperativistes en els quarts de final de la superlliga, és totalment contrària. Els cooperativistes només han estat capaços de guanyar un set en els nou partits oficials de lliga que han jugat contra els aragonesos des de la temporada 2007/2008.

La progressió del CAI Terol ha estat espectacular i en només tres temporades va passar del desè lloc de l'exercici 2006/2007, en què el SPiSP va jugar a la lliga FEV, al títol en el 2008/2009. A cop de talonari, això sí. Curiosament, els aragonesos van pujar a la segona divisió estatal el 1992, tot just la temporada que els tarragonins van ascendir a primera estatal.

El CAI Terol té un gran suport institucional i privat i es beneficia del fet de ser l'equip més representatiu de la seva ciutat i de tota la província. El seu creixement ha estat exponencial i en només cinc temporades en l'elit ja ha obtingut 4 títols: 2 lligues, 1 copa i una supercopa d'Espanya. Aquest temporada en el partit contra l'equip italià del Cuneo en la lliga de campions, el pavelló de los Planos va quedar petit i hi havia prop de 2.000 espectadors, una xifra inusual en el voleibol estatal. Lluny queden els temps en què havia de regalar un entrepà de Jamón de Teruel per animar l'afició. Tot just d'aquella època data l'únic triomf tarragoní a Terol (0-3). Va ser el 27 de gener del 1996 en la primera estatal coincidint amb la temporada de l'ascens tarragoní a la màxima categoria. Terol, com qui diu, encara no existia.

ELS PRECEDENTS

Superlliga 2007/2008
SPiSP-CAI Terol
1-3 CAI Terol-SPiSP
3-0 Classificació final: CAI Terol (5è) i SPiSP (9è)
Superlliga 2008/2009
SPiSP-CAI Terol
0-3 CAI Terol-SPiSP
3-0 Classificació final: CAI Terol (1r) i SPiSP (5è)
Superlliga 2009/2010
SPiSP-CAI Terol
0-3 CAI Terol-SPiSP
3-0 Classificació final: CAI Terol (1r) i SPiSP (3r)
Superlliga 2010/2011
SPiSP-CAI Terol
0-3 CAI Terol-SPiSP
3-0 1r partit 1/4 de final SPiSP-CAI Terol
0-3

Demà, el segon partit de la sèrie

El pavelló de los Planos serà demà a les 6 de la tarda l'escenari del segon partit de la sèrie de quarts de final entre els tarragonins i els aragonesos. Un altre triomf del CAI deixaria l'eliminatòria sentenciada i posaria punt final a un gran exercici dels tarragonins, que han jugat el play-off pel títol en les tres últimes temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)