Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

Només li val el miracle

El SPiSP ha de vèncer avui a Terol contra el millor equip de la lliga per forçar el desempat

Per ser a semifinals, però, hauria de tornar a guanyar demà en el mateix escenari

Alberto Toribio
TÈCNIC DEL SPiSP
«Hem de mantenir la intensitat i el nivell de joc del primer partit jugat a Tarragona, però millorar en defensa i en alguns aspectes tàctics. De tota manera, el més important és que mantinguem el nivell de joc»
«Ara mateix, ells són l'equip més en forma de la superlliga, com ja van demostrar quan van endur-se la copa»

El partit d'avui a la pista del CAI Terol (pavelló de Los Planos, a les 6 de la tarda) corresponent al segon enfrontament dels quarts de final previstos al millor de tres serà l'últim de la temporada per al Sant Pere i Sant Pau si no hi ha un miracle, ja que els aragonesos van guanyar (0-3) el primer enfrontament. Tot i que els tarragonins han millorat espectacularment durant l'exercici, el CAI Terol arriba a l'hora de la veritat en un moment excels i si juga com sap, segellarà avui l'accés a les semifinals. Per eliminar al CAI Terol, els de Toribio haurien de vèncer avui i demà en el mateix escenari, gairebé un miracle perquè en les quatre visites anteriors de la fase regular a la superlliga mai no han esgarrapat ni tan sols un set. Sigui com sigui, els cooperativistes, que van estar a un nivell molt alt en l'anada tot i perdre clarament, lluitaran al màxim per capgirar la dinàmica absolutament alliberats de pressió perquè ja tenen la permanència a la butxaca, tot un mèrit, en una temporada molt complicada econòmicament.

El CAI Terol sembla ara mateix el màxim favorit per guanyar la lliga per tercera vegada consecutiva perquè té un gran equip i un grup de suplents al darrere també solvents per si de cas. Va demostrar que està per sobre del seu gran rival, l'Unicaja Almeria, en la final de copa i el joc que va desplegar a Tarragona dissabte passat en va ser un altre símptoma. Amb l'oposat Cáceres (2m08) en plena forma i una varietat de recursos d'atac que espanta, sembla ara mateix predestinat a ser un altre cop el campió, tot i que l'Unicaja, que no guanya la lliga des de la temporada 2004/2005, arriba al tram final assedegat i amb moltes ganes de capgirar dinàmiques. Aquest fet, la fam de títols, ha estat fonamental en les dues últimes temporades, ja que l'Unicaja ha perdut la lliga contra els aragonesos després d'haver guanyat amb autoritat la copa. En aquestes dues ocasions, el CAI Terol va ressorgir i va respondre en la lliga, amb un públic sempre entregat. Avui, per exemple, no seria gens estrany que al santuari dels de Terol s'hi congreguessin de 1.000 a 1.500 espectadors per veure el segon partit de la sèrie.

Xavi Mora i Dídac Jiménez, baixes

El central tarragoní Xavi Mora va deixar l'equip per problemes laborals fa un parell de setmanes quan es va finalitzar la fase regular a la pista del Barça. El SPiSP, per tant, viatja avui al matí amb només dos centrals, Douglas i Altamirano. Tampoc podrà jugar avui a Terol i ja va estar absent en el primer partit de la sèrie el receptor Dídac Jiménez, lesionat al menisc esquerre. Es va fer mal en un entrenament de la setmana anterior i està pendent d'una ressonància que determini l'abast exacte de la lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)