Esport i política

POLÍTICA ESPORTIVA

Albert Soler explica quin camí vol seguir

Anuncia que el CSD ha sol·licitat penes de presó per als implicats en l'operació Puerto

Albert Soler va comparèixer ahir davant dels mitjans barcelonins després de ser nomenat com a nou secretari d'estat per a l'Esport per explicar les pautes d'actuació que preveu desenvolupar des del Consell Superior d'Esports (CSD) en l'any que queda abans que s'esgoti la legislatura. La «tolerància zero» amb el dopatge és una de les línies bàsiques, i en aquest aspecte va anunciar que l'advocacia de l'Estat, a instàncies del CSD, sol·licitarà penes de fins a dos anys i sis mesos de presó i dos anys d'inhabilitació professional als principals implicats en l'operació Puerto: el metge Eufemiano Fuentes; la seva germana i col·laboradora, Yolanda Fuentes; els exdirectors d'equip ciclistes Manolo Sáiz i Vicente Belda, i Ignacio Labarta, director esportiu adjunt del Comunitat Valenciana. A més, l'advocacia demanarà un càstig major –tres anys de presó i dos anys d'inhabilitació– per a l'hematòleg José Luis Merino, ja que el CSD considera més greu la seva actuació i implicació en l'operació Puerto. Es tracta de penes superiors a les demanades que havia fet anteriorment la fiscalia –dos anys– i que obligarien a ingressar a la presó en cas que siguin condemnats.

Respecte a l'operació Llebrer contra el dopatge en l'atletisme, Soler va reiterar que el CSD presentarà un recurs en contra de l'absolució d'Alemayehu Bezabeh dictada per la Federació Espanyola d'Atletisme.

Inamovibles amb les seleccions catalanes

L'arribada d'Albert Soler al capdavant del CSD no ha variat la posició restrictiva pel que fa al reconeixement oficial i participació internacional de les seleccions esportives catalanes. «Canvia el secretari però no les lleis», va declarar Soler, el qual seria contrari a qualsevol enfrontament Catalunya-Espanya. «Avui la constitució diu el que diu i una part no pot jugar contra un tot», va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)