Esport i política

Madrid provarà per tercer cop aconseguir ser la seu d'uns jocs olímpics

L'alcalde Ruiz-Gallardón anuncia que presentaran la candidatura per organitzar els jocs del 2020

La decisió se sotmetrà a la votació en el ple municipal del pròxim 20 de juliol

Madrid presentarà la seva candidatura per tercera vegada, després de les de 2012 i 2016, als Jocs Olímpics d'estiu i optarà a la XXXII edició el 2020.

Ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de la capital, Alberto Ruiz-Gallardón, en una roda de premsa celebrada al Palacio de Cibeles.

“Madrid té experiència de les dues candidatures anteriors i el reconeixement de la Família Olímpica. D'acord amb l'article 80, s'elevarà al ple municipal la presentació al Comitè Olímpic Internacional, a través del Comitè Olímpic Espanyol, de la candidatura de Madrid perquè organitzi els Jocs Olímpics i Paralímpics de 2020”, ha dit Alberto Ruiz-Gallardón, acompanyat pel portaveu socialista a l'Ajuntament i exsecretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, i el tinent d'alcalde de Madrid, Manuel Cobo.

L'anunci se sotmetrà a aprovació en el ple municipal del pròxim 20 de juliol i aquest mateix dia serà ratificat pel Comitè Executiu del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

El COE tenia com a termini fins al dijous 29 de juliol per comunicar al COI si una ciutat espanyola optava als Jocs de 2020, tot i que no estava obligat a fer públic el nom de la candidata fins a l'1 de setembre.

Entre les rivals que tindrà la capital estan Roma i Istanbul. La ciutat sud-africana de Durban podria estar replantejant-se la seva candidatura després que el Govern del país africà anunciés inicialment la seva renúncia a pesar de l'èxit del Mundial de futbol del 2010.

L'elecció definitiva de la seu de 2020 es votarà el 7 de setembre de 2013 en la 125 Sessió del COI, que es farà a Buenos Aires (Argentina).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)