Ciclisme

Purito es desinfla a la Covatilla i cedeix el liderat

Ciclisme. Wiggins trenca la Vuelta amb un ritme frenètic que el català no pot seguir. Scarponi i Antón també en surten damnificats, Martin guanya l'etapa i Mollema es vesteix de vermell

Joaquim Rodríguez va rebre un càstig sever en la desena etapa de la Vuelta tot just l'endemà d'haver-se exhibit amb la segona victòria. En l'ascensió a la Covatilla, no va poder seguir el ritme imposat per un sorprenent Bradley Wiggins (Sky), que va sacsejar la prova en les rampes més difícils. Ningú no es podia esperar que el favorit en la contrarellotge d'avui faria una exhibició en aquest tipus de terreny. Purito va perdre el mallot de líder per només un segon i el va cedir a Bauke Mollema (Rabobank). L'etapa la va guanyar Daniel Martin (Garmin). El català no va ser l'únic favorit que es va fondre. Michele Scarponi i Igor Antón (Lampre) van rebre de valent i a la meta van cedir gairebé dos minuts.

Les hostilitats van començar quan faltaven sis quilòmetres per fer el cim. Justament va ser Scarponi, segon a El Escorial, qui va llançar el primer atac però va ser Dani Martin, acompanyat de Vincenzo Nibali (Lampre), l'encarregat d'obrir els primers metres. Aleshores Purito ja tenia problemes i va quedar del tot despenjat en un fals planer, just abans de les rampes més dretes.

Wiggins va assumir aleshores el protagonisme. Tot i que no va tenir el perfil d'escalador, va fer suar de valent els seus acompanyants amb un ritme fort i mantingut. Sense necessitat d'aixecar-se de la bicicleta, al més pur estil Indurain, es va carregar els favorits a l'esquena en els tres últims quilòmetres, però la velocitat de Martin quan va encarar la meta va ser determinant.

Purito va mantenir el segon lloc gràcies a la bonificació guanyada en un esprint intermedi, però avui, després de la crono de Salamanca, perdrà alguns llocs més en la general. “Estic trist perquè tot el que he guanyat aquests dies ho he perdut i arribo just a la crono. És com començar de zero.” Avui comença una altra Vuelta.

9a etapa
1r Daniel Martin (Garmin)
4h52:14
2n Bauke Mollema (Rabobank)
m.t.
3r Juan José Cobo (Geox)
a 3
4t Bradley Wiggins (Sky)
a 4
5è Christopher Froome (Sky)
a 7
6è Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 11
7è Rein Taaramae (Cofidis)
a 12
8è Denis Mentxov (Geox)
m.t.
25è Joaquim Rodríguez (Katiuxa)
a 50
35è Josep Jufré (Astana)
a 2:03
58è Alberto Losada (Katiuxa)
a 4.02
General
1r Bauke Mollema (Rabobank)
37h11:17
2n Joaquim Rodríguez (Katiuxa)
a 1
3r Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 9
4t Fredrik Kessiakoff (Astana)
a 18
5è Jurgen van den Broeck (Omega)
a 27
6è Daniel Moreno (Katiuxa)
a 35
7è Jakob Fuglsang (Leopard)
a 37
8è Kevin Seeldrayers (Quick Step)
a 42
40è Alberto Losada (Katiuxa)
a 10:58
79è Josep Jufré (Astana)
a 1h02:31
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)