Ciclisme

Classificacions

Cobo es prepara per a la passejada triomfal

Vuelta a Espanya. El ciclista de Torrelavega va controlar en tot moment Christopher Froome i va mantenir el seu curt avantatge

Juan José Cobo afronta l'última etapa de la Vuelta amb 13 segons d'avantatge, un marge que pot ser suficient per fer una passejada triomfal entre el circuit del Jarama i Madrid, i aconseguir la victòria en la Vuelta. El britànic Christopher Froome segur que intentarà escurçar la diferència en els esprints puntuables, ja que en l'esprint final ho tindrà molt més complicat, però si Cobo el marca tan bé com va fer ahir no hauria de tenir problemes.

En la penúltima etapa, Froome no va tenir oportunitat de lluitar en els primers esprints a causa d'una escapada nombrosa de 26 corredors que es va formar en el quilòmetre 30 i es va mantenir fins al voltant del 90 abans de la pujada al cim d'Urkiola.

A 16 quilòmetres del final hi havia el darrer esprint puntuable i Froome va mirar d'escurçar la diferència. El britànic, però, es va equivocar, ja que en veure la pancarta dels 20 quilòmetres va atacar i un cop la va passar va veure la seva errada. Tot i això, Cobo va estar molt atent i va passar just darrere seu. Carlos Sastre, company d'equip de Cobo en el Geox, va fer evident la seva experiència i va aprofitar el petit desconcert que l'acció de Froome va crear per marxar cap endavant i passar segon per la pancarta real de l'esprint, ja que la primera posició l'ocupava Carlos Barredo que s'havia quedat sol pujant l'Urkiola. Només quedaven dos segons per disputar i el britànic ja no va entrar en aquest esprint.

Sastre i Barredo es van ajuntar al davant de la cursa i van aguantar fins a l'entrada de Vitòria. Barredo va cedir a vuit quilòmetres i Sastre es va mantenir en el primer lloc fins a poc més de dos del final. Els equips del Leopard i de l'Astana van estirar per desfer l'escapada i es va arribar a l'esprint amb victòria final per a l'italià Daniele Bennati (Leopard), davant del seu compatriota Enrico Gasparotto (Astana).

Joaquim Rodríguez va entrar en la lluita de l'esprint per evitar que Bauke Mollema (Rabobank) li tragués el mallot verd dels punts. Avui continuaran la pugna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)