Ciclisme

Mà d'obra quantificada

Altres protagonistes. Equips UCI es van disputar els ciclistes iranians Zargari i Sohrabi, que han participat a la Volta

Valverde, Schleck, Wiggins, i Basso són els cognoms més rellevants dels més de trenta que van quedar fora de combat abans, durant i després de l'escapçada etapa reina de la Volta de dimecres. Però entre els corredors que ahir ja no van poder sortir amb la resta també destaquen els secundaris Amir Zargari i Mehdi Sohrabi, els dos primers iranians que participen en la prova catalana.

A part de la nacionalitat i haver-se dividit l'hegemonia asiàtica, els ciclistes comparteixen altres trets. Els equips del circuit mundial els van requerir perquè havien acumulat punts en el circuit asiàtic que també eren vàlids per al World Tour. D'aquesta manera, conjunts que necessitaven punts per mantenir-se en l'elit mundial se'ls van disputar com si es tractés del mateix Lance Armstrong. Al final, Zargari va acabar a les files de l'AG2R francès i Sohrabi, a les del Lotto belga.

Sohrabi (30 anys), campió de les dues últimes edicions de l'UCI Asian Tour, olímpic i campió asiàtic, entre altres guanys, va explicar que “a Europa es corre molt ràpid i tot és diferent, a l'Àsia he participat en proves amb 100 corredors i la meitat eren cicloturistes”. El seu compatriota, Zargari (31 anys), és el ciclista més ben classificat en el rànquing asiàtic ara mateix, i reconeix que “hi ha moltes diferències entre els dos ciclismes, començant pel fet que ara em puc considerar professional.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)