Ciclisme

Premi per a un tossut murri

Sánchez (Euskaltel) va guanyar a Badalona tres dies després de tenir “la pitjor caiguda” de la seva vida

Va atacar a dos quilòmetres de la meta quan tothom esperava l'esprint

El suís Albasini (Green Edge) serà proclamat avui campió de la Volta

L'asturià Samuel Sánchez (Euskaltel) va viure dimecres un dels ensurts més importants de la seva carrera en estimbar-se contra un cotxe a Olot en un accident en el qual es van veure immersos altres corredors del pilot i que va acabar amb Julian Dean (Green Edge) a la sala d'operacions amb el fèmur trencat. “El primer que vaig fer quan vaig arribar a l'hotel va ser trucar a la meva dona per explicar-li que havia tingut la pitjor caiguda de la meva vida”, va reconèixer ahir el cap de files de l'Euskaltel just després d'adjudicar-se la penúltima etapa de la Volta celebrada entre Sant Fruitós del Bages i Badalona (169,4 km).

Aquella mateixa tarda, Sánchez es debatia entre abandonar la prova o seguir competint i agafar ritme de cara a la volta al País Basc que es disputa la primera setmana d'abril i és un dels seus primers objectius de la temporada. Es va sobreposar al dolor i no només es va mantenir en la cursa, sinó que l'endemà mateix va ser un dels encarregats de posar a prova el primer classificat en la general, el suís Michael Albasini (Green Edge), i quan va veure que no escurçaria diferències va intentar ser el més ràpid a Ascó i celebrar el triomf parcial. Tampoc se'n va sortir. Divendres va insistir una altra vegada en el descens a Montserrat, però a la meta de Manresa tampoc va trobar recompensa.

Tot i la caiguda i les dues decepcions, Sánchez no es va rendir. No estava disposat a marxar de la Volta amb les mans buides i finalment l'ambició va ser premiada. Les previsions i l'orografia del traçat auguraven un final per a velocistes, però el ciclista d'Euskaltel els va robar el protagonisme. No coneixia el terreny i, per tant, no portava un atac premeditat. El va dissenyar sobre la marxa. El pilot havia d'efectuar un primer pas per la línia d'arribada quan faltaven onze quilòmetres per al final, i en aquest instant, Sánchez es va adonar que a dos quilòmetres del final hi havia una petita pujada. S'ho va apuntar i va esperar pacientment nou quilòmetres més per jugar-se la penúltima carta en la Volta. Quan va arribar el moment va pedalar amb força, es va distanciar del pilot i va defensar la victòria durant uns metres mentre, al darrere, els altres candidats intentaven atrapar-lo en va. Va desafiar els últims tres revolts arriscant amb valentia i va poder aixecar els braços com a vencedor just davant del Palau Municipal Olímpic de Badalona. Com si es tractés d'una premonició: el campió olímpic a Pequín es va coronar l'Olímpic.

“He guanyat el dia més difícil perquè tothom pensava que l'etapa seria per un velocista. Triomfs així m'agraden i suposarà una injecció de moral per a mi i per a l'equip”, va manifestar després de celebrar la primera victòria de l'Euskaltel de la temporada.

A més de la victòria, Sánchez va poder obtenir dos segons de diferència respecte a un grup de tretze corredors que lluiten per acompanyar al podi Albasini, el suís que avui serà coronat com a campió de la Volta, i es va situar segon en la general.

No estic content amb les dues últimes etapes, avui lluitaré per un lloc al podi
Daniel Martin
Corredor del garmin
Guanyar ens dóna aire a mi i a l'equip, els punts són importants en el World Tour
Samuel Sánchez
CORREDOR DE L'EUSKALTEL
Dimecres vaig tenir la pitjor caiguda de la meva vida. Ho vaig passar malament. Aquest triomf és gràcies a la meva tossuderia

Un final molt emblemàtic

La Volta acabarà avui a Barcelona al passeig Reina Elisenda de Sarrià, just on fa 1911 es va donar el tret de sortida a la primera edició de la prova. Abans els ciclistes hauran hagut de superar tres ports de tercera –Ullastrell, Castellbisbal i Vallvidrera– i el Tibidabo, de segona. L'emoció de la jornada rau en la batalla que s'ha de lliurar per la segona i la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)