Esport i política

Pau Gasol, l'escollit

Cerimònia inaugural. El pivot català serà el banderer de la delegació espanyola després de les renúncies de Rafa Nadal, per lesió, i d'Iker Martínez i Xabi Fernández, per motius esportius

Pau Gasol serà finalment el banderer de la delegació espanyola en la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Londres en substitució de Rafa Nadal, que dijous hi va haver de renunciar per culpa d'una lesió al genoll. La primera opció per suplir el tennista manacorí eren els regatistes bascos Iker Martínez i Xabi Fernández, que per palmarès ja haurien d'haver estat els escollits abans que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) canviés les seves normatives d'elecció en favor de Nadal. Els regatistes, però, també hi van renunciar adduint motius esportius. “Ens van explicar que ells estan preparant amb tota intensitat els Jocs de Londres. Anar de banderers suposava avançar l'anada a la competició i els feia perdre uns dies de preparació. A més, Xabi tenia unes molèsties. No és un cas nou. En els anteriors, a Pequín, era Joan Llaneras, però perdia la seva posada a punt. És important que els esportistes estiguin conscienciats amb la medalla. Trencar això és molt complicat. S'ha de pensar en el bé de tots”, va explicar Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Pel que fa al nou banderer, Blanco va comentar: “Pau Gasol representa els millors valors de l'esport i de la competició; ha estat i és un referent en l'àmbit esportiu i en l'olimpisme.”

En les apostes per substituir Rafa Nadal com a banderer també hi havia entrat el piragüista lleidatà Saül Craviotto, vigent campió olímpic de K-2 500 m i que aquesta setmana havia qüestionat el disseny de l'uniforme espanyol a Londres. El COE, però, va optar per un esportista més mediàtic, tal com havia fet en el cas del tennista de Manacor. El fet que l'escollit hagi estat un català és fins a cert punt lògic si es té en compte que els esportistes del Principat (87 després de l'exclusió de l'atleta lloretenc de 3.000 m obstacles Àngel Mullera) suposen gairebé una tercera part del total de la delegació espanyola, uns 280.

Quart banderer català

Pau Gasol serà el quart esportista català que liderarà la delegació espanyola en uns Jocs. Anteriorment ja havien estat banderers el remer Lluís Omedes (Hèlsinki 1952), el jugador d'hoquei Eduard Dualde (Tòquio 1964) i el waterpolista Manel Estiarte (Sydney 2000).

En tot moment tindré en Rafa molt present; estarà amb mi portant la bandera
Pau Gasol
pivot català
No sóc del tot conscient del que suposa, però sens dubte que significarà un moment molt dolç de la meva carrera
És un gran honor portar la bandera del nostre país i ser el banderer de la nostra delegació. Encara ho estic assimilant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)