Esport i política

Espanya guanya la partida

Política esportiva. La Federació Internacional de Twirling (WBTF) va acceptar en l'assemblea internacional de dilluns la proposta d'expulsió de la federació catalana, i Catalunya no podrà participar en el pròxim campionat del món

La Federació Espanyola de Twirling va renunciar fa tres setmanes a disputar el campionat d'Europa a Bèlgica per no haver de competir contra Catalunya, però ja va advertir que no estava disposada a fer el mateix amb el campionat del món i per això va reclamar que la federació catalana fos exclosa de la internacional. I se n'ha sortit. Dilluns, a París, l'assemblea de la Federació Internacional de Twirling (WBTF) va estimar la petició d'expulsió de la federació catalana, que no podrà competir en el mundial tal com tenia previst.

Catalunya era membre de ple dret de la federació internacional des de l'any 2008 i en el campionat d'Europa passat va obtenir la medalla de bronze. L'advocat de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, Xavier Albert Canal, reconeix que la decisió “no és jurídica sinó política”. “Veurem què passa, però no veig la Secretaria General de l'Esport molt entusiasmada a recórrer la decisió de la federació internacional.” Canal va més enllà: “Aquí tot estava preparat perquè entrés Espanya. És qüestió d'escollir entre un estat que tothom coneix i el que ells anomenen regió d'Espanya.” Segons Canal, el problema és que ningú de la WBTF coneix Catalunya i posa l'exemple del representant d'Austràlia, que sabia ubicar Barcelona però ignorava on era Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)