Esport i política

La Plataforma anirà a la fiscalia

Hoquei herba. Xavier Vinyals qualifica de “malalts” els que han amenaçat de mort Àlex Fàbregas i diu que el pensament del jugador és “molt majoritari” entre els olímpics catalans

Àlex Fàbregas no està sol. El jugador català s'ha vist forçat a tancar el seu compte de Twitter en rebre amenaces i insults per haver dit que juga amb Espanya perquè és amb qui li toca fer-ho i perquè no pot fer-ho amb Catalunya. Des de Twitter mateix s'ha creat una etiqueta de suport, #TotsSomÀlexFàbregas, i ahir la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, a través del seu president, Xavier Vinyals, va anunciar que sol·licitaran a la fiscalia que intervingui per protegir el jugador: “Normalment és l'afectat qui demana la intervenció de la fiscalia, però les amenaces són públiques i ho pot fer un tercer.” “Ni que sigui a través d'una xarxa social, estem parlant d'amenaces de mort”, remarca.

Vinyals té un adjectiu per aplicar als autors dels insults i amenaces: “Estan malalts. Només així es pot amenaçar de mort algú que opina diferent. Això que li han dit, d'opinió no en té res. Les opinions, si s'expressen en els marges que correspon, les pots compartir més o menys, però s'han de respectar. És el que havien de fer amb Fàbregas.”

Vinyals assegura que el sentiment de Fàbregas “és molt majoritari entre els catalans que formen part de la delegació espanyola a Londres”. “Ens consta que és així. Una altra cosa és que ho manifestin, si els ho pregunten, si és més o menys oportú. Alguns ho van fer, com el mateix secretari general de l'Esport, i l'endemà van caure de la convocatòria espanyola. Però la plataforma mai demanarà a ningú que renunciï a competir amb Espanya, perquè és l'única manera que tenen de fer-ho.” En aquest sentit, reconeix que les paraules de Fàbregas: “Van més enllà del que li demanem.”

Vinyals recorda que la medallista Mireia Belmonte ja va ser portada de la revista Selecciona't, que edita la plataforma i que aquest ja és un signe de compromís amb el país.

COMPARTIT

“Ens consta que el sentiment de Fàbregas és molt majoritari entre els catalans”

RESPECTE

“Només estant malalt es pot amenaçar de mort per opinar diferent”

SENSE ALTERNATIVA

“No demanem que es renunciï a jugar amb Espanya perquè és l'única manera de ser-hi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)