Esport i política

Tarragona tindrà el pla al gener

Jocs Mediterranis. S'ha endarrerit tres mesos per les eleccions catalanes, s'ha reformulat “per adaptar-se als preus actuals” i inclou tres equipaments nous: el palau d'esports, el pavelló petit al Sant Jordi i un centre aquàtic a Campclar

Tarragona 2017 aprovarà per fi el seu pla director el 10 de gener en la segona reunió del comitè organitzador format per vint representants de les administracions en el marc d'un entorn convuls en què el gran cavall de batalla és disposar del finançament promès per l'Estat espanyol. La crisi econòmica, el procés independentista català i les eleccions al Parlament han obligat a reformular i a endarrerir gairebé tres mesos l'aprovació del pla director, que en principi estava prevista a l'octubre. El pressupost previst inicialment per a la seva elaboració ha estat de 350.000 euros.

El pla director és l'element clau per a la gestió operativa i serà el referent del projecte. Inclou la construcció d'un pavelló amb capacitat per a 5.000 espectadors a Campclar, un altre de més petit al Sant Jordi de Tarragona i la construcció d'un centre aquàtic a Campclar –3.000 espectadors– amb piscina olímpica. El camp del Nàstic es remodelarà, igual que la pista d'atletisme de Campclar.

“Hem modificat el projecte inicial per adaptar-lo als temps actuals. Els preus valorats eren del 2007 i els hem adequat al 2012”, explica Ramon Cuadrat, el director general de Tarragona 2017, que no vol avançar xifres. Tot i els entrebancs, destaca la bona percepció que tenen tant de les subseus que s'han de destinar a les diferents disciplines com de les administracions que han d'aportar una bona part del pressupost. “Les subseus han tingut participació i hem introduït alguns dels canvis que ens han suggerit. Volem la participació de tothom.” Respecte de l'aportació econòmica per part de l'Estat espanyol, assegura que tots els inputs que han rebut són satisfactoris en aquest sentit. Una altra de les incògnites que haurà de revelar el pla director, tancat encara amb pany i forrellat, és si finalment es construirà, i on, la vila olímpica per albergar els 10.000 esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)