Hoquei sobre herba

El clàssic de l'hoquei sobre herba aterra al Polo de nou

Hoquei sobre herba. El club de la Diagonal intentarà assolir un doblet que se li ha resistit en les quatre últimes edicions i que només ha celebrat en tres ocasions al llarg de la història

El torneig més clàssic de l'hoquei sobre herba català compleix 65 anys i, lluny de jubilar-se, continua ferm com una de les cites ineludibles de cada principi d'any. El Reial Club de Polo és l'organitzador de l'esdeveniment que se celebra de manera continuada des del 1949. Al principi tan sols hi participaven equips masculins, però a partir del 1966 es van incloure els femenins.

Precisament brillar en les dues categories és un dels objectius dels amfitrions, que en les últimes quatre edicions s'han quedat sense poder celebrar el doblet, una fita que tan sols han aconseguit en tres ocasions en tota la història del campionat (1967, 1969 i 2008).

L'equip masculí s'estrena demà contra l'Irish Universities amb la voluntat d'obtenir els tres primers punts que li permetin posicionar-se per revalidar el títol que ha celebrat els dos últims anys. A priori, tot indica que els catalans no han de tenir problemes per lluir-se davant dels seus aficionats. Dissabte es veuran les cares amb l'University Britsh Columbia anglès i tancaran la seva participació diumenge amb la selecció de Gibraltar.

En l'apartat femení, el Polo també s'estrena demà contra l'equip irlandès. Dissabte jugaran contra les russes del Metrostoi. Aquest duel podria condicionar la sort del torneig, ja que les rivals del club de la Diagonal són les vigents campiones. Diumenge disputaran l'últim enfrontament contra les belgues del Royal Pingouin.

Avui comença l'activitat amb els tornejos juvenils. En la categoria masculina hi destaquen el Polo i el Barça i en la femenina, el Polo i Catalunya.

El català Salva Indurain, nou seleccionador espanyol

Salva Indurain (Vilassar de Mar) rellevarà l'alacantí Dani Martín com a màxim responsable tècnic de la selecció masculina estatal d'hoquei sobre herba. Al setembre la federació espanyola va confirmar que Martín no continuaria a la banqueta i des d'aleshores es desconeixia qui el substituiria, encara que els rumors apuntaven a Indurain, com ahir es va conèixer públicament.

Indurain ha estat fins ara el seleccionador de la selecció espanyola femenina i anteriorment havia estat director de l'ARC d'hoquei de Catalunya i tècnic de la RFEH més de quinze anys. Ha dirigit la selecció espanyola sub-21 masculina, amb què ha aconseguit grans títols, com la copa d'Europa i medalles en la copa del món, i, per tant, coneix bé molts jugadors.

El seu lloc a la banqueta del femení l'ocuparà l'anglès Adrian Lock, que va arribar a Catalunya com a jugador del Polo i després ha entrenat el Júnior i l'Egara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)