Esport i política

Madrid preveu 1.516 milions en infraestructures

Olimpisme. La candidatura per als Jocs del 2020 ha millorat els projectes anteriors i incrementa l'ús de les seus ja existents

El pressupost de Madrid per organitzar els Jocs Olímpics del 2020 és, segons els promotors, “realista i conservador”, i preveu 2.418 milions d'euros per al muntatge dels Jocs, 1.516 milions per a la construcció i adaptació de les instal·lacions i 150 més per a serveis com ara seguretat, sanitat i duanes. La primera quantitat quedaria coberta per les sumes aportades pel COI i patrocinadors, i per la venda d'entrades i loteries; la segona seria finançada a parts iguals per les administracions local, autonòmica i estatal, i la tercera seria a càrrec igualment dels organismes públics corresponents en cada cas.

Madrid demana els Jocs per quarta vegada i la tercera consecutiva, però el projecte del 2020 “ha millorat significativament les propostes anteriors incrementant l'ús de seus existents, de manera que únicament serà necessari construir quatre noves permanents” per a gimnàstica, tir, rem i piragüisme en aigües braves. Així es recull en el dossier que la candidatura va lliurar dilluns al COI a Lausana i que ahir es va donar a conèixer a Madrid. El cost de les quatre principals noves instal·lacions esportives seria: 78,6 milions el pavelló de gimnàstica, 18,3 el de tir, 93,6 el canal de rem i piragüisme, i 14,6 el d'aigües braves de La Gavia.

Madrid 2020, en cas de ser escollida, es desenvoluparà principalment en dues zones, el Camp de les Nacions i Manzanares, que se subdivideixen en quatre clústers. El Camp de les Nacions, a l'àrea est de la ciutat, comprèn el Parc Olímpic i Ifema. En aquesta zona hi haurà catorze seus, la vil·la olímpica i paralímpica, i la dels mitjans, el Centre Internacional de Radiotelevisió i el Centre Principal de Premsa. La zona de Manzanares, amb vuit seus, disposarà de dos clústers, el Club de Campo i la Casa de Campo.

El COI decidirà la seu el 7 de setembre a Buenos Aires, i les altres candidates són Istanbul i Tòquio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)