Esport i política

El futur del CAR depèn de la internacionalització

Taula rodona. En el decurs d'un dels actes amb què se celebra el 25è aniversari del centre, Ivan Tibau aposta per atreure delegacions de fora que el facin viable

El secretari general de l'Esport i president del consell d'administració del CAR de Sant Cugat, Ivan Tibau, creu que per garantir la viabilitat econòmica del Centre d'Alt Rendiment cal “obrir-lo al món i atraure la presència de delegacions internacionals” d'esportistes perquè s'hi entrenin. Així es va pronunciar durant la taula rodona El CAR, 25 anys d'història, celebrada dimarts a la sala d'actes del centre, amb la presència de 200 persones, incloent-hi tots els directors que ha tingut i tots els exsecretaris generals de l'Esport, a banda de representants de federacions, clubs, personal del centre, esportistes, i persones vinculades a Sant Cugat.

En l'acte, emmarcat en la celebració del 25è aniversari del CAR, hi van intervenir quatre personalitats que, des de les seves respectives responsabilitats, han intervingut en la creació (el 1987) i el creixement del CAR al llarg d'aquest quart de segle. A banda de Tibau, hi van fer aportacions Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Josep Lluís Vilaseca, exsecretari general de l'Esport, i Joan Aymerich, exalcalde de Sant Cugat. El director del CAR, Joan Fontserè, va donar la benvinguda en un acte moderat per Maria Guixà, periodista de Catalunya Ràdio i exesportista del CAR.

Tibau va defensar la via de la internacionalització, que ja està treballant des de fa més d'un any, per poder afrontar les dificultats econòmiques que viu el país, l'esport i el CAR. “Hem de ser optimistes i el futur és això. Perquè el centre no trontolli, i sempre mantenint l'alt rendiment, n'hem de garantir la viabilitat econòmica afavorint que equips de fora vinguin a entrenar-s'hi i, així, obtinguem recursos atípics”, va dir.

Ivan Tibau considera que el mòdul esportiu inaugurat fa un any “ajudarà a vendre el CAR al món”, per la qualitat dels serveis, i que amb la presència d'equips estrangers “els nostres esportistes aprendran i milloraran el nivell”. També assegura que cal repensar el model i “centrar més esforços en els esports en què podem obtenir millors resultats”, i va deixar clar que el CAR situa Catalunya al món: “Si els nostres esportistes poguessin competir representant Catalunya, estic convençut que el CAR encara seria més reconegut.”

El secretari general de l'Esport va elogiar el paper del CAR com a centre de referència internacional i la qualitat dels serveis que ofereix, i en va destacar l'aposta per la recerca i el concepte de centre integral: “Aquí formem esportistes, però també persones.” Va agrair la col·laboració des del primer moment del Departament d'Ensenyament, que ha permès als esportistes compatibilitzar els entrenaments i els estudis, adaptant-los els horaris, gràcies a l'institut ubicat al centre.

Amb la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics del 1992, calia fer un centre d'alt rendiment
El conveni amb Ensenyament va permetre compaginar entrenament i estudi
Ara mateix, el CAR de Sant Cugat és un equipament d'èxit, el millor del món
Josep Lluís Vilaseca
EXSECRETARI GENERAL DE L'ESPORT
Amb el nou mòdul, únic a Europa, hem fet el salt a l'esport del segle XXI
Tenir un centre d'excel·lència ha estat una oportunitat per a Sant Cugat
No hi ha cap dubte que el CAR de Sant Cugat és una estructura d'estat
Tenim un centre de referència internacional on també formem persones
Si els nostres esportistes competissin en representació de Catalunya, guanyaríem més reconeixement
Per garantir la viabilitat del CAR, cal internacionalitzar-lo, i el nou mòdul hi ajudarà
El centre va donar prestigi a Sant Cugat del Vallès i el va situar a Catalunya i al món
El CAR de Sant Cugat encaixava en el model de ciutat que volíem en aquells moments
Cal felicitar-nos per tot el que representa el CAR per a Sant Cugat i per al país
Joan Aymerich
EXALCALDE DE SANT CUGAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)