Esport i política

El CSD torna a fer de les seves

‘Twirling'. Va voler envair les competències de la secretaria general de l'Esport organitzant un campionat de Catalunya d'aquesta modalitat, que correspon a la federació catalana

El Consell Superior d'Esports (CSD) i la Federació Espanyola de Ball Esportiu haurien envaït les competències del Consell Català de l'Esport i de la Federació Esportiva Catalana de Twirling en intentar organitzar el campionat de Catalunya d'aquesta modalitat el cap de setmana a Ulldecona (Montsià), segons ha denunciat la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

La secretaria general de l'Esport, que és la que ostenta la competència exclusiva en matèria d'esports, no permet que organitzin campionats de Catalunya aquelles entitats que no constin inscrites en el registre d'entitats esportives de la Generalitat, i en aquest cas la federació espanyola no ho està, i hauria usurpat les competències de la federació catalana, l'entitat que regula la pràctica del twirling a Catalunya.

La pressió de l'administració catalana va servir, almenys, per canviar el nom de la competició, que va passar a dir-se campionat de la zona nord-est, en comptes de campionat de Catalunya, com era la intenció inicial dels organitzadors.

La plataforma denuncia que aquesta és una nova mostra de falta de respecte per part del CSD cap a les institucions catalanes. “Permetre que sigui una federació espanyola i nou una de catalana la que organitzi un campionat de Catalunya és una greu irregularitat i suposa un gran perjudici per a la federació catalana”, assenyala la plataforma en un comunicat. També assenyala que l'entitat espanyola va aprofitar-se del desconeixement de la situació legal per part de l'Ajuntament d'Ulldecona per intentar organitzar el campionat, tot i saber que estaven vulnerant la llei catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)