Esport i política

Sis aspirants a ocupar la butaca del COI

Olimpisme. L'alemany Bach, l'ucraïnès Bubka, el porto-riqueny Carrión, el suís Oswald, el taiwanès Wu i Ser Miang, de Singapur, aspiren a succeir el flamenc Rogge a la presidència del Comitè Olímpic Internacional després que s'hagi exhaurit el termini per presentar candidatures

El flamenc Jacques Rogge té sis candidats a succeir-lo després que ahir vencés el termini per presentar les candidatures per a les eleccions que s'han de celebrar el 10 de setembre durant la 125a sessió que el Comitè Olímpic realitzarà a Buenos Aires. Demetrius Vikelas va ser el primer president del COI, creat el 1894, i el nou escollir serà el novè.

Els aspirants són: l'alemany Thomas Bach, vicepresident del COI i campió olímpic d'esgrima a Mont-real el 1976; l'ucraïnès Serguei Bubka, saltador en perxa i campió olímpic a Seül el 1988; el portoriqueny Richard Carrión, president del Banco Popular de Puerto Rico i membre de la FIBA; Ng Ser Miang (Singapur), vicepresident del COI i exvicepresident de la Federació Internacional de Vela; el suís Denis Oswald, membre del COI des de principis dels noranta i president de la Federació Internacional de Rem; i el taiwanès Ching-Kuo Wu, president de la federació internacional de boxa aficionat i membre del COI des del 1988.

Rogge deixarà el càrrec aquest setembre després de dotze anys al capdavant del principal organisme olímpic mundial. El flamenc va ser escollit president el 16 de juliol de 2001 a Moscou i va ser l'encarregat de rellevar Joan Antoni Samaranch, i l'octubre del 2009 va ser reelegit president.

Una cita transcendental

En la sessió no només es coneixerà el nom del nou president del Comitè Olímpic Internacional, sinó que també es farà pública la seu dels Jocs Olímpics del 2020, a la qual hi aspiren Tòquio, Istanbul i Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)