Esport i política

Moció al Parlament per instar un canvi legislatiu

L'última esperança perquè tot continuï com fins ara és que el Parlament de Catalunya aprovi una moció per demanar un canvi legislatiu –via decret, més ràpid, o a través de la modificació de la legislació laboral, que és competència de l'Estat– que reculli una figura jurídica nova per englobar els col·laboradors dels clubs esportius. Aquesta moció s'hauria de votar durant aquest període de sessions, abans de les vacances de l'agost, i enviar-la al Congrés dels Diputats amb l'esperança que la cambra legislativa espanyola sigui sensible com no ho ha estat la Seguretat Social.

“És parlar amb una paret, no volen saber res dels arguments que els hem exposat”, explica el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que s'ha reunit a Madrid amb alts responsables de la Seguretat Social. “Només veuen els números perquè el seu objectiu és recaptar. Però si bé ho poden fer a curt termini, després no ingressaran res, perquè els clubs deixaran de fer activitat.”

Trobades al territori

Mentrestant, la secretaria ha posat en marxa una campanya d'informació que consistirà en set reunions pel territori, que començaran dimarts vinent a Girona, en les quals s'exposarà la problemàtica i les vies de solució.

Ara fa un mes, la secretaria i la UFEC van enviar a les entitats un comunicat en què admetien que el grup de treball que s'havia creat temps enrere (secretaria, UFEC i federacions de futbol i natació) no se n'havia sortit en la negociació amb la Seguretat Social, que les quantitats reclamades podien ser “inassumibles” i que el resultat assolit “no agradarà pel sobrecost que suposa per a les federacions i els clubs”. També advertia que, si bé de moment el problema és amb la Seguretat Social, no es pot descartar que Hisenda vingui al darrere. En aquest comunicat s'instava els clubs a regularitzar la seva situació, un extrem que no va agradar gaire a les entitats, que s'esperaven altres solucions.

Més inspeccions aquí

A Ivan Tibau li consta que les inspeccions no només es fan a Catalunya, però que aquí “han actuat més que arreu”. “De fet, sé de comunitats autònomes on aquest tema no existeix.” En l'assemblea de la Federació Espanyola de Bàsquet, de fet, l'únic representant que portava aquest tema a l'agenda era el de la catalana.

INSPECCIONS

“Aquí n'hi ha hagut més. Hi ha altres llocs de l'Estat on aquest tema no existeix”'

TIBAU, A MADRID

“Parlar amb la Seguretat Social és parlar amb una paret. Només veuen números”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)