Esport i política

Jordi Pujol també participarà en la Via Catalana, al Perelló

Des de l'ANC es demana que els inscrits en trams d'alta ocupació s'apuntin a llocs on falta gent, si els és possible

Com un ciutadà més, però hi serà. No faltarà a la cita de l'11 de setembre. L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol és una de les més de 300.000 persones que ja s'han sumat a la Via Catalana que Òmnium Cultural i l'ANC organitzen per la Diada. Hi participarà en un dels trams que continuen estant més buits, l'N-340 a l'altura del Perelló, a la comarca del Baix Ebre. També l'exconseller del PSC i actualment president de Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, ha confirmat que participarà en la cadena humana, en el seu cas al passeig de Gràcia de Barcelona.

Tot i el bon ritme d'inscripcions, encara queden alguns trams interurbans per omplir, especialment al sud –i alguns del nord, com ara el de Figueres al Pertús–. És per això que l'ANC demana a les persones que ja estan inscrites en trams amb alta ocupació que, si poden, es desapuntin i s'afegeixin als que tenen fins el moment tenen un índex d'ocupació més baix.

LA XIFRA

300.000
persones
s'han inscrit de moment a la Via Catalana per a la Independència. Encara hi ha trams força buits.

Contramanifestació espanyolista per la Diada

Moviment Cívic 12-O ha convocat per l'Onze de Setembre una concentració a la plaça de la Sagrada Família per mostrar el rebuig al “projecte independentista” que, asseguren, reclamen Òmnium Cultural i l'ANC amb la Via Catalana. La convocatòria parla d'encerclar el temple de Gaudí per “trencar la cadena independentista”. El president de la plataforma, Ángel Hernández, ha convidat a participar altres entitats antiindependentistes i partits com ara el PP, el PSC i C's, que no volen la independència de Catalunya.Moviment Cívic 12-O ja va ser un dels organitzadors de la concentració espanyolista del passat dia de la Hispanitat, com a reacció a la gran manifestació de la Diada, que va reunir unes sis mil persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)