Tennis

En un tres i no res

Obert dels Estats Units. Rafael Nadal s'estrena en l'últim Grand Slam de l'any amb una còmoda victòria en tres sets (6-4, 6-2 i 6-2) contra el nord-americà Ryan Harrison

L'estrena de Rafael Nadal en l'Obert dels Estats Units va ser tal com s'esperava i va guanyar còmodament contra el seu primer rival. El manacorí va derrotar el nord-americà Ryan Harrison en tres sets (6-4, 6-2 i 6-2), en només dues hores i sis minuts. El segon favorit del torneig manté la bona línia de joc i de resultats que l'ha portat a guanyar els dos darrers Masters 1000 en què ha participat, el de Mont-real i el de Cincinnati, que es van jugar sobre pista dura, com aquest Grand Slam de Nova York.

Rafael Nadal es manté invicte sobre aquesta superfície aquesta temporada, ja que també va ser el campió d'Indian Wells, un altre torneig que es juga sobre una superfície dura. Va ser precisament a Indian Wells on el manacorí s'havia enfrontat per primer i únic cop a Harrison, i també l'havia guanyat. Nadal va trencar cinc cops el servei del seu rival durant el partit i no en va cedir cap. El pròxim rival de Nadal sortirà del partit que disputaran el brasiler Rogerio Dutra Silva i el canadenc Vasek Pospisil.

Albert Ramos no va tenir sort en el primer partit de l'Obert dels Estats Units i va ser eliminat en cinc sets per l'australià Bernard Tomic, per 6-3, 3-6, 4-6, 7-6 (1) i 6-3. El mataroní va lluitar per accedir a la segona fase i igualar el que havia aconseguit l'any passat, però després de 3 hores i 55 minuts de lluita va haver de cedir.

L'australià va guanyar el primer set (6-3) en 33 minuts –el més ràpid dels cinc–, però la reacció de Ramos va ser immediata i va guanyar els dos següents, per 3-6 i 4-6. En tots dos va trencar el servei del seu rival un cop, i no va donar cap possibilitat a Tomic per poder trencar el seu. El quart set va començar bé per al maresmenc i, després de fer un trencament al seu rival, tenia un 3-4 i el servei a favor seu. Tomic, però, va lluitar per tornar a igualar el partit, va trencar el servei de Ramos i ho va aconseguir. Es va arribar al tie-break i l'australià va ser molt superior i va empatar el partit a dos sets en guanyar per 7-6 (1).

En el cinquè i definitiu set un trencament de Tomic en el cinquè joc va ser insalvable per a Ramos, que va perdre per 6-3.

La primera sorpresa relativa del torneig va ser l'eliminació de l'onzè cap de sèrie, el japonès Kei Nishikori, que va ser derrotat en només tres sets (6-4, 6-4 i 6-2) pel britànic Daniel Evans.

Les favorites, endavant

En el quadre femení dues de les principals favorites van complir; tant la polonesa Agnieszka Radwanska (3) com la xinesa Na Li (5) van guanyar fàcilment en el seu debut en la competició. La polonesa va derrotar per 6-1 i 6-2 l'espanyola Sílvia Soler, mentre que la xinesa va vèncer per un doble 6-2 la bielorussa Olga Govortsova. La primera eliminació d'una cap de sèrie del quadre femení va arribar també en aquesta primera jornada. La belga Kirsten Flipkens, la dotzena favorita, va perdre d'una manera clara (6-1 i 6-2) contra la nord-americana Venus Williams, una jugadora que tot i no estar entre les 50 primeres del rànquing –és la 60a jugadora–, i no ser cap de sèrie, ha guanyat dos cops aquest torneig (2000 i 2001). Les espanyoles Carla Suárez (18) i María Teresa Torró van guanyar els seus partits amb comoditat. Carla Suárez no va tenir cap problema per vèncer per un doble 6-0 la nord-americana Lauren David, mentre que María Teresa Torró es va desfer per 6-0 i 6-4 de la neozelandesa Marina Erakovic.

Blake penja la raqueta

El nord-americà James Blake va anunciar ahir que es retirarà un cop quedi eliminat de l'Obert dels Estats Units. Blake, que al desembre farà 32 anys, ha guanyat deu tornejos ATP i va arribar a ser el número 4 del món. En els Jocs Olímpics de Pequín va guanyar la medalla de bronze i va guanyar la copa Davis amb els Estats Units el 2004. Si no hagués estat per les lesions, hauria pogut arribat molt més amunt en els quinze anys que ha estat en actiu.

EN CINC SETS

Albert Ramos va lluitar molt però va perdre en gairebé quatre hores de joc
HOMES. 1a eliminatòria
R. Nadal (2)-R. Harrison
6-4, 6-2 i 6-2
B. Tomic-A. Ramos
6-3, 3-6, 4-6, 7-6 i 6-3
D. Evans-K. Nishikori (11)
6-4, 6-4 i 6-2
F. López (23)-F. Serra
6-7, 6-2, 6-3 i 6-3
D. Tursunov-A. Bedene
7-5, 4-6, 6-3 i 6-0
S. Robert-A.Olivetti
6-3, 6-3 i 6-4
G. Rufin-J.L. Struff
7-6, 6-3, 2-6, 2-6 i 6-2
B. Klahn-K. de Schepper
6-7, 6-2, 7-6 i 7-6
N. Davyd.-R. Williams
6-3, 4-6, 1-6, 7-5 i 6-0
M. Kukushkin-A. Martin
6-4, 7-6 i 7-5
DONES. 1a eliminatòria
A. Radwanska (3)-S. Soler
6-1 i 6-2
N. Li (5)-O. Govortsova
6-2 i 6-2
L. Robson (30)-L. Domínguez
7-5 i 6-0
C. Suárez (18)-L. Davis
6-0 i 6-0
K. Kanepi (25)-V. King
4-6, 7-6 i 6-1
C. Vandeweghe-A. Krunic
6-4 i 7-6
P. Achleitnei-M. Rybarikova (29)
7-6 i 6-3
M.T. Torró-M. Erakovic
6-0 i 6-4
C. Garcia-S. Rogers
6-3 i 6-2
S. Arvidsson-P. Cetkovska
1-6, 6-4 i 6-1
V. Williams-K. Flipkens (12)
6-1 i 6-2
J. Hampton (23)-L. Arruabarrena
6-4 i 6-2
S.Liscki-V.Dushevina
6-2 i 7-6
I. Shvedova-O. Putxkova
6-1 i 6-0
P. Ormaechea-K. Date
6-3 i 7-6
S. Cirstea-S. Fichman
7-5, 5-7 i 6-1
A. Schmiedlova-S. Voegele
6-1, 5-7 i 7-6
J. Zheng-K.Bertens
6-1 i 6-3
A. Barty-E. Cabeza
6-1 i 6-4

Marcel Granollers i Marc López són els tercers favorits en els dobles

Els catalans Marcel Granollers i Marc López són els tercers favorits en el torneig de dobles que es va sortejar ahir. També disputaran els dobles tres catalans més: Albert Montañés i Tommy Robredo, que formen parella, i Albert Ramos, que jugarà amb l'italià Fabio Fognini. Granollers i López jugaran el seu primer partit contra els alemanys Tobias Kamke i Florian Mayer. Si els catalans van superant eliminatòries, es poden trobar en les semifinals amb els segons favorits, l'austríac Alexander Peya i el brasiler Bruno Soares. Montañés i Robredo debutaran contra els quinzens caps de sèrie, el txec Frantisek Cermak i l'eslovac Filip Polasek. En els vuitens de final podrien enfrontar-se amb els primers favorits, els germans nord-americans Bon i Mike Bryan. Albert Ramos i Fabio Fognini s'estrenaran contra els australians Paul Hanley i John-Patrick Smith. Marcel Granollers i Marc López van arribar a les semifinals de l'Obert dels Estats Units l'any passat. Granollers, fent parella amb Robredo, també va jugar la semifinal a Nova York el 2010. Granollers i López no han disputat mai una final d'un Grand Slam. A Austràlia a començament d'any també van caure en les semifinals. El seu major èxit va ser la victòria en la final del Masters de Londres de l'any passat (a la imatge, després del triomf).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)