Esport i política

Trias: “No hi ha pressa per presentar la candidatura”

Olimpisme. L'alcalde de Barcelona assegura que el més important és demanar els Jocs d'Hivern quan hi hagi “possibilitats de guanyar”, i si no és el 2022, que sigui el 2026 o el 2030

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va assegurar ahir que “no hi ha pressa per decidir” presentar la candidatura Barcelona Pirineu per ser la seu dels Jocs Olímpics d'Hivern “el 2022, el 2026 o el 2030”, i va subratllar que el més important és que es faci “quan hi hagi possibilitats de guanyar”. En aquest sentit, l'alcalde barceloní va puntualitzar que “el moment de presentar-se ha de ser una decisió col·lectiva” i que per aconseguir-ho s'han de consultar tots els grups municipals de la ciutat, la Generalitat, el govern espanyol, les federacions esportives i el Comitè Olímpic Espanyol. Trias va demanar paciència a tots els que li reclamen que presenti la candidatura o que convoqui una consulta ciutadana respecte a aquest tema –li ho han demanat diversos grups municipals a la ciutat–, i va insistir que s'ha de fer quan hi hagi possibilitats de guanyar, entre altres motius per no danyar la “marca de Barcelona”. L'alcalde hi va afegir que el dossier per presentar la candidatura ja està fet, amb la qual cosa, si així es decideix, es podria sotmetre a l'aprovació del Comitè Olímpic Espanyol a finals de mes. Si l'ens espanyol hi donés el vistiplau, el mes de novembre ja es podria lliurar al Comitè Olímpic Internacional. Segons el ritme marcat pel COI, sembla que si es decideix plantejar una consulta –ahir el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va dir a Catalunya Ràdio que s'hauria de fer extensiva a tot el país– la sol·licitud dels Jocs Olímpics d'Hivern s'hauria d'ajornar segurament fins al 2026 o el 2030. Altres ciutats que aspiren a aquests Jocs, com ara Oslo o Munic, ja han passat o passaran per aquest procés abans de prendre una decisió definitiva.

DECISIÓ

Trias diu que la decisió ha de ser col·lectiva i que no es pot danyar la imatge de Barcelona

Un pressupost de 3.262 milions d'euros

Alguns mitjans van publicar ahir dades sobre el dossier elaborat per l'oficina tècnica dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineu 2022, liderada per Enric Truñó. Segons aquest informe, es disposaria d'un pressupost de 3.262 milions d'euros, un terç del qual es destinaria a millorar les connexions entre la capital catalana i el Pirineu. En aquest sentit, a Barcelona es disputarien els esports de gel i a les estacions de la Molina i Masella els de neu. Hi hauria dues viles olímpiques, una a Barcelona i l'altra a Alp (Cerdanya). La de la capital catalana se situaria a la Zona Franca, a La Marina del Prat Vermell. El 2006 ja es va aprovar el seu planejament per albergar-hi 2.150 persones que ocuparien 8 de les 80 hectàrees en una vila de 38.420 metres quadrats i 450 pisos.
La proposta també
avala la construcció d'un nou Palau Blaugrana, que costaria al Barça 170 milions d'euros, per a la competició d'hoquei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)