Esport i política

Pous es rebel·la amb valentia i defensa el dret a decidir

Seleccions. L'atac en un blog del ‘Marca' per haver estat present en la Via Catalana i jugar amb Espanya provoca un article de rèplica per emmarcar de la vallesana

Els atacs als esportistes catalans amb personalitat per haver dit el que pensen o per haver participat en manifestacions populars com la Via Catalana, són una constant. La tennista de Granollers Laura Pous ha publicat una carta en el lloc web www.puntodebreak.com, en què es defensa dels atacs espanyolistes d'un article d'un blog del diari Marca signat per Álvaro Roca i titulat “Independentistas a medias”, en què també li toca el rebre a Ona Carbonell, que aquesta setmana ja va haver de suportar el pes de l'espanyolisme quan es va pronunciar a favor de competir amb Catalunya. A Pous l'acusen de doble moral política. El seu pecat va ser participar en la Via Catalana, i aquesta demostració de llibertat ha provocat que Roca li retregui que hagués jugat abans partits defensant Espanya i ara sigui una ovella esgarriada: “No pot ser que vagi als actes independentistes catalans i uns mesos abans es posi el xandall de la selecció espanyola en la copa Federació i escolti l'himne nacional. Això és riure's de la gent. Apa que no hi ha tennistes a Espanya que matarien per estar en aquesta posició.”

“La meva presència en la Via Catalana va ser un acte totalment voluntari en el qual em vaig unir al poble de Catalunya per celebrar la Diada i per reivindicar la voluntat sobre el dret a decidir què volem fer amb el nostre futur. Com a ciutadana de Catalunya i d'Espanya sóc lliure de manifestar-me i, independentment de si m'agradaria veure Catalunya independent o no, tinc dret a jugar pel país al qual pertanyo avui”, recalca Pous, que ho argumenta: “Encara que sóc catalana (independentista o no), també sóc espanyola (més que francesa, italiana o portuguesa, li ho asseguro), i com a tal, tinc dret a jugar per aquest país, que també és meu i del qual no m'agrada que m'excloguin. Un país en el qual la formació que he rebut com a tennista ha estat finançada per la meva família i per la federació catalana. Un país en el qual pago religiosament impostos sobre tots els meus ingressos.” Elegant però directa, clou amb un missatge clar: “Si vostè no pot o no vol entendre que de la mateixa manera que he jugat amb Espanya i ho he donat tot, algun dia em faria il·lusió fer-ho amb Catalunya, és que no ha entès res. Escrivint blogs com aquest, l'únic que genera és polèmica barata i odi gratuït i injustificat.”

La valentia de la tennista catalana va viure ahir una gran efervescència en el Twitter i molta gent va piular a favor seu en la xarxa en un moment extremadament sensible.

Comunicat d'Ona Carbonell

Amb l'objectiu de no atiar més el foc i temperar la polèmica sorgida aquesta setmana, la nedadora catalana Ona Carbonell, triomfadora en el mundial de Barcelona, va fer ahir un comunicat en què assegura que és compatible defensar Catalunya i Espanya en l'àmbit esportiu: “Estic orgullosa de representa el millor que puc Catalunya i Espanya en l'elit mundial. Defensar les dues seleccions és compatible, tal com fan quotidianament molts altres esportistes. Per tant, m'agradaria tancar qualsevol polèmica relacionada amb les interpretacions que hagin pogut sorgir en diferents fòrums. Si d'alguna cosa m'agradaria ser bandera, és de l'esport en general, de l'esport femení i dels esports minoritaris.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)