Més esport

Javi Gómez es queda amb mig programa en el mundial

Gimnàstica artística. El maresmenc només va competir en tres aparells i, per tant, no es va poder classificar per a la final del concurs complet

A diferència dels últims grans campionats, el seleccionador espanyol Álvaro Montesinos va disposar que el català Javi Gómez Fuertes competís únicament en tres dels sis aparells en el mundial d'Anvers i, per tant, se li van tancar totes les portes a poder entrar en la final del concurs general de demà. El gimnasta del CG Mataró pretenia fer un pas endavant en la seva trajectòria aprofitant que es tractava d'un mundial postolímpic, qualificat de transició. El fet de participar en només tres exercicis, però, va provocar que canviés el seu plantejament inicial. Gómez va competir en les paral·leles (14,666), la barra (14,000) i les anelles (14,300). El gimnasta olímpic també va quedar lluny de poder accedir a la final de les paral·leles, més un desig que una possibilitat real, en un mundial que, tot i la condició de postolímpic, està oferint exercicis de gran qualitat. Amb tot, el gimnasta maresmenc es va mostrar satisfet de la seva actuació: “Ha anat bé, em quedo amb bones sensacions per aquest cicle olímpic. Era difícil entrar en cap final perquè està havent-hi força nivell.”

Després de la quarta i última subdivisió que es va disputar ahir, només hi va haver un canvi en les places d'honor de dilluns. El japonès Ryonei Kato va acreditar 89,474 punts i va desbancar del tercer lloc el xinès Chaopan Lin (89,430). En tot cas, el gran favorit continua sent el també japonès Kohei Uchimura (91,924), que aspira a allargar la seva llegenda i a aconseguir un quart títol mundial consecutiu. La segona plaça provisional és per al nord-americà Samuel Mikulak (89,532). També estaran en la final dels 24 millors el gimnasta de Palma Fabian González, tretzè amb 86,132, i el d'Alcoi Néstor Abad, vintè amb 84,548.

Kyla Ross, líder provisional

La nord-americana Kyla Ross, amb una puntuació de 59,198, és la líder provisional del concurs femení, després que ahir es disputessin dues de les cinc subdivisions classificatòries. La segona i la tercera posicions són de moment per a la xinesa Jinnan Rao (57,965) i la veneçolana Jessica López (55,065). La mallorquina Cintia Rodríguez ocupa el quinzè lloc (50,266). La final del concurs femení serà divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)