Esport i política

Trias apressa els partits a mullar-se pels Jocs del 2022

L'alcalde s'aferra al 2026 i insta el PSC, el PP i ERC que diguin d'aquí a 3 dies si avalarien la candidatura pel 2022 en una consulta ciutadana

El PP acusa el batlle de traslladar la responsabilitat a l'oposició

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, té pressa per decidir si finalment es presenta candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern de l'any 2022 o si es descarta definitivament per posar l'ull en els del 2026. Per això ahir va posar data a la seva demanda a la resta que es mullin amb un “sí” en una hipotètica consulta sobre la candidatura pel 2022. Si divendres instava durant el plenari municipal el PSC, el PP i ERC a mostrar públicament el seu suport a la candidatura dels Jocs de l'any 2022, ahir els va donar ja 72 hores de marge.

“Si no em puc presentar davant de l'opinió pública amb el PSC, el PP i ERC dient que anem a fer una consulta i que tots aquests partits estan disposats a donar suport al “sí”, ja els dic que els Jocs no els farem el 2022”, va assegurar divendres al plenari. Ahir, l'alcalde Trias ja els donava 48 o 72 hores per decidir la posició de cadascú i prendre la decisió final”.

L'alcalde va referir-se específicament al posicionament del PP, que fins ara ha defensat aspirar als Jocs del 2022, però sense aclarir si donaria suport al “sí” en una consulta. L'apel·lació de l'alcalde va ser immediatament contestada ahir pel president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz. El cap dels populars considera que Trias “intenta traslladar la responsabilitat a la resta de grups de
la seva indecisió” sobre
la convocatòria olímpica d'hivern. Trias “tem que li passi el mateix que a l'exalcalde Jordi Hereu, amb el fracàs de la consulta de la Diagonal que van pactar Hereu i el mateix Trias”, insistia ahir Fernández.

La insistència de Trias a mantenir-se ferm en el compromís de treballar per la candidatura del 2026, però no pel 2022, es basa en la malfiança envers el suport del PP i el PSC. Té majoria de sobres amb els quatre grups polítics per tirar endavant la candidatura, però vol evitar que la consulta ciutadana se li giri en contra, tal com li va passar a Hereu. Les primàries socialistes podrien donar un gir a l'actual suport, i la tibantor amb l'Estat i el PP pot esdevenir una traveta, qualsevol dia.

No farem cap pas si a la consulta del 2022 no hi anem amb el PSC, el PP i ERC
Xavier Trias
alcalde de barcelona
Trias intenta traslladar la responsabilitat de la seva indecisió a la resta de grups
Alberto Fernández Díaz
president grup del pp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)