Natació

El trofeu Alejandro López obre la 15a edició del circuit català de natació

Natació. La competició, consolidada plenament en el calendari, continua sent un estímul tant per als nedadors consagrats com per als joves valors

El trofeu Alejandro López, a la piscina de 25 metres del CN Sant Andreu, donarà dissabte el tret de sortida a la 15a edició del Circuit Català de Trofeus de Natació Gran Premi Diputació de Barcelona. Un circuit que continua suposant un perfecte banc de proves esportiu, tant per a nedadors consagrats com per als joves valors, i un estímul econòmic. L'acte de presentació també va servir, com és habitual, per repartir els trofeus als guanyadors de la temporada passada. Els premiats en categoria masculina van ser Fernando Morillas (CN Mataró), seguit d'Eloi Saumell (CN Sabadell) i Yerai Lebón (Bidasoa XXI). En categoria femenina, només va poder assistir a l'acte la tercera classificada, Elizabeth Arpal (CN Terrassa), ja que Melanie Costa, la vencedora, és a Singapur competint en la copa del món, i Marina Garcia es troba entrenant als Estats Units.

Una de les novetats del circuit és l'entrada del CN Minorisa, que pren el relleu del CN Manresa i organitzarà el trofeu Fèlix Serra Santamans. Aquesta prova es disputarà el 16 de novembre en una piscina de 25 m i, juntament amb la cita de Sant Andreu, serà un magnífic test per als aspirants a guanyar-se una plaça per a l'europeu de Herning (Dinamarca), entre el 12 i el 15 de desembre.

El diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, va reiterar que el circuit ajuda a “esperonar tant les joves promeses de la natació com aquells que ja estan consagrats en aquest esport”. En aquest sentit, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va destacar que amb quinze anys aquesta competició havia guanyat un “gran prestigi” i que està plenament consolidada, i ho demostra la participació de diversos nedadors internacionals.

Les sis proves del circuit
9/11
Alejandro López (Sant Andreu)
16/11
Fèlix Serra Santamans (Minorisa)
17-19/1
Ciutat Terrassa / Op. Catalunya
22-23/3
Trofeu CN Sabadell
17/5
Trofeu Sant Jordi (Mediterrani)
28/6
Trofeu Ciutat de Mataró

Belmonte, segona en els 800 m

La badalonina Mireia Belmonte continua el seu periple per la copa del món i ahir va signar el segon lloc en els 800 m (8:11.78) de la primera jornada de Singapur. La catalana, que des de Berlín havia encadenat quatre triomfs en la distància, només va cedir contra la neozelandesa Lauren Boyle (8:10.80). La mallorquina Melanie Costa va acabar tercera (8:20.95). Belmonte també va ocupar el setè lloc en els 200 m estils (2:10.69). El gran protagonista de la jornada va ser el sud-africà Chad le Clos, que va establir una nova plusmarca mundial de 200 m papallona amb 1:48.56. L'anterior era 1:49.04.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.