Futbol sala

El Montcada, aspirant a ser el matagegants de la copa

Futbol sala. Els de Lolo Martínez, que juguen a la 2a B, esperen rival per als vuitens de final després d'eliminar el Navarra, equip de primera, en el darrer emparellament de la competició

El sorteig de vuitens de final de la copa del Rei de futbol sala d'avui té un convidat català que parteix com la ventafocs entre els equips que lluiten per desbancar el Barça del tron de la competició. El Maxon Montcada, un dels tres equips de la segona divisió B que han entrat en el bombo, apareix entre una llista de setze conjunts en què hi ha plantilles arxiconegudes com ara la del Barça, El Pozo Múrcia i l'Inter Movistar. El Noia gallec i el Zierbena basc són els altres dos conjunts de la divisió de bronze del futbol sala espanyol.

Uns 400 aficionats del Maxon Montcada –l'horari (dimarts passat a les 21.15 h) no va ser gaire propici perquè s'omplissin les 1.000 localitats del pavelló Miquel Poblet– van poder gaudir d'una de les gestes més importants de la història del club. La primera plantilla de l'entitat, que actualment resideix al grup 3 de la segona divisió B, va doblegar el Magna Navarra, equip de primera divisió, per 3 gols a 1 en un matx que quedarà per a la posteritat. Els homes de Lolo Martínez es van treure la pell de xai en els primers instants del partit i en el minut 7, ja dominaven per 2-0 amb gols d'Esteller i de Jordi. “Vam marcar molt ràpid, i això va fer que ens ho creguéssim més. No vam baixar la guàrdia en cap moment, però quan ens van fer el 2-1 hi va haver un moment d'incertesa”, recorda Lolo Martínez. La diana navarresa no va espantar els locals, que van reaccionar de manera efectiva fent el tercer gol dos minuts més tard. Esteller tornava a perforar la porteria d'Alex i donava tranquil·litat als locals. Després de la represa, el Montcada va seguir jugant de tu a tu al Navarra i, fins i tot, va tenir possibilitats d'ampliar l'avantatge. “Tenien un parell de baixes importants, però no es poden excusar en això, perquè els seus suplents tenen un gran nivell”, explica el tècnic. Dies abans del duel, els jugadors del Montcada havien visualitzat un vídeo per saber com es defensava el Navarra, per conèixer com treballava l'estratègia i per tallar de soca-rel els seus contraatacs. Però “una vegada ets al vestidor només els pots envalentir perquè s'ho passin bé”, explica Martínez. El tècnic assegura: “Una vegada t'aclimates als partits, no mires contra qui jugues. Quan l'àrbitre xiula el final, t'adones de la sorpresa que acabes de donar.”

El sorteig

Avui, el Montcada sabrà el rival amb el qual es jugarà el pas als quarts de final de la copa en una eliminatòria a partit únic. Sense mullar-se, Lolo Martínez té dues preferències de cara al sorteig. La primera, els enquadra amb un dels tres grans –Barça, Inter o Pozo– i això, ajudarà el club a fer caixa. La segona, els emparella amb un rival de menys entitat, però els deixa possibilitats de donar una altra sorpresa i convertir-se en el matagegants de la competició.

ELS CANDIDATS

El Montcada és un dels tres equips de segona divisió B que estarà al bombo del sorteig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)