Esport i política

El govern, contra les llicències invasives

Política esportiva. Ivan Tibau reclamarà divendres personalment a Miguel Cardenal que el PP faci marxa enrere en l'avantprojecte que permetria a les federacions espanyoles cobrar les llicències que s'expedeixen a Catalunya

El govern català no es resignarà a veure com el PP aprova a Madrid la modificació de la llei de l'esport espanyola que permetria a les federacions estatals rebre obligatòriament una compensació econòmica per totes les llicències que expedeixin les federacions catalanes, encara que la major part d'aquestes només siguin per disputar campionats de Catalunya.

Aquesta mateixa setmana el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, recordarà directament al secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, que l'aprovació d'aquest punt suposaria una invasió competencial en tota regla. Ho farà divendres a Llorca en una trobada dels màxims responsables esportius de les comunitats autònomes, on es debatran qüestions de política esportiva que afecten tot l'Estat. Catalunya, que té les competències d'esports cedides i la seva pròpia llei en aquest àmbit, hauria de recórrer, segons els experts, al Tribunal Constitucional si finalment l'avantprojecte del PP tira endavant.

La Constitució Espanyola preveu que les comunitats autònomes puguin assumir les competències de l'esport. L'Estatut del 2006 també assumeix la competència exclusiva en matèria d'esports, un apartat que el Tribunal Constitucional només ha rebatut en un principi: la possibilitat que les federacions catalanes puguin ser reconegudes per les internacionals quan en aquestes ja hi hagi federacions espanyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)