Natació

Belmonte aspira a cinc podis a Herning

Natació. La badalonina arriba a l'europeu de piscina curta pletòrica de forma i té possibilitats en les cinc proves

Absent en els dos últims grans campionats de piscina curta per baixa forma, la badalonina Mireia Belmonte retorna a l'escenari dels seus primers èxits internacionals pletòrica de forma i amb la possibilitat de retornar de l'europeu de Herning (Dinamarca) amb una bona col·lecció de medalles. L'estrella catalana està inscrita en cinc proves i té possibilitats de pujar al podi en totes cinc, ja que ocupa el primer lloc del rànquing europeu en els 400 i els 800 m lliure, el tercer en els 400 m estils i el quart en els 200 m papallona i els 200 m estils. Belmonte lidera un reduït contingent de la selecció espanyola, amb dotze integrants i en què hi ha quatre nedadors més de la federació catalana, Jessica Vall i Víctor Goicoechea, del CN Sant Andreu, i Miguel Ángel Rozas i Marc Sánchez, del CN Sabadell.

Belmonte entrarà en acció avui mateix, en els 200 papallona i els 200 estils, en què la gran favorita tornarà a ser la hiperactiva hongaresa Katinka Hosszu, vencedora de la copa del món i que a Herning competirà en set proves. Fa quinze dies la badalonina va establir el rècord mundial de 1.500 m en el campionat d'Espanya, però en l'europeu la prova més llarga del programa femení són els 800 m, en què demà serà la màxima candidata a l'or i és l'única de les participants amb un registre inferior als 8 minuts. Dissabte, la nedadora de l'UCAM competirà en els 400 lliure on se les haurà amb l'altra gran referent de la natació espanyola, Melani Costa. La mallorquina és la vigent campiona del món en piscina curta, però l'última referència és del campionat estatal a Castelló i allí va vèncer la badalonina (3:58.45 per 4:02.23). També s'haurà de tenir molt en compte la danesa Lotte Friis, que aquest curs en la copa del món ha nedat en 3:58.43. Belmonte tancarà la seva actuació diumenge amb els 400 m estils.

Jessica Vall (CN Sant Andreu), l'altra catalana que competirà a Herning, té pretensions molt més discretes i complirà el seu objectiu si és capaç de classificar-se per nedar en alguna de les sessions de tarda, quan es disputen les semifinals i les finals. Vall, de 25 anys i d'eclosió tardana pels seus estudis de biomedicina, figura inscrita en les tres proves de braça.

Pel que fa a la representació catalana, l'europeu presenta algunes absències de pes especialment per qüestions estratègiques. Aquest és el cas, per exemple, de les mundialistes Marina Garcia, que ara s'entrena als Estats Units, i de Judit Ignacio. En aquest sentit, el gran repte del curs és l'europeu a l'aire lliure, que es disputa del 18 al 24 d'agost a Berlín.

Mireia Belmonte (UCAM)
200 m papallona
Avui
200 m estils
Avui
800 m lliure
Demà
400 m lliure
Dissabte
400 m estils
Diumenge
Jessica Vall (Sant Andreu)
50 m braça
Avui
200 m braça
Demà
100 m braça
Dissabte
Víctor Goicoechea (St. Andreu)
400 m lliure
Avui
200 m lliure
Diumenge
Miguel A. Rozas (CN Sabadell)
400 m lliure
Avui
1.500 m
Dissabte
Marc Sánchez (CN Sabadell)
400 m lliure
Avui
400 m estils
Demà
1.500 m
Dissabte
200 m lliure
Diumenge

Marc Sánchez buscarà una plaça de finalista en 1.500

Fa només un any, el nedador mallorquí del CN Sabadell Marc Sánchez es trobava a les portes del seu debut en una competició internacional, en l'europeu de piscina curta de Chartres (França). En aquest període, el deixeble de Fred Vergnoux ha fet un pas de gegant i a Herning exercirà, amb 21 anys, de teòric cap de files de l'equip masculí en una delegació de nedadors molt joves. En el mundial de Barcelona, Sánchez va fer un màster accelerat, classificant-se en quinzè lloc en els 800 m i en el setzè en els 1.500, amb dos bons registres, tot i nedar en les sessions matinals. A la població danesa hi arriba després d'haver acreditat la tercera millor marca mundial en 800 m (7:43.61). En el programa masculí, però, la prova de fons és el 1.500 m i aquí hi figura amb la sisena millor marca europea (14:40.96). La competència serà enorme i el gran favorit és l'italià Gregorio Paltrinieri, que defensa el títol de Chartres. El nedador del CN Sabadell també figura inscrit en 400 m lliure, 400 m estils i 200 m lliure. L'altre representant del CN Sabadell present a Herning és el nedador de Melilla Miguel Ángel Rozas, especialista en aigües obertes i que figura inscrit en 400 i 1.500 m. La gran novetat de la convocatòria és el jove de 19 anys del CN Sant Andreu, Víctor Goicoechea (200 i 400 m lliure), que s'entrena a la universitat de Hawaii. Serà el seu debut en un campionat absolut i, per tant, el tècnic del club andreuenc Jordi Jou, considera que el seu objectiu és “adquirir experiència”. El nedador del CN Terrassa Albert Puig s'ha perdut el campionat per una subluxació a l'espatlla esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)