Tennis

Pous signa el trio en la final catalana contra Badosa

Tennis. La vallesana va superar la jove promesa de 16 anys de Salt per 7-5 i 6-1, i afegeix el títol de campiona d'Espanya al dels anys 2004 i 2010

La tennista de Granollers Laura Pous (3) va derrotar ahir a la ciutat del tennis de Sant Joan Despí en la final la jove de Salt Paula Badosa per 7-5 i 6-1, i va ser proclamada per tercera vegada campiona d'Espanya en la 86a edició de la competició. En la semifinal, la vallesana s'havia desfet de la valenciana Arantxa Parra (1) per 4-6, 6-2 i 6-2, mentre que Badosa, que no era cap de sèrie, va eliminar la madrilenya Ainoha Atucha per 6-4 i retirada. Amb 16 anys, Badosa destaca per la precocitat del seu tennis. Va guanyar fa pocs dies el seu primer torneig ITF de 10.000 dòlars a Castelló al club Sant Jordi contra Lucía Cervera i també es va endur aquest curs, quan encara no havia fet els 16 anys, el campionat d'Espanya júnior –sub-18–. Completa el seu gran curs l'accés al quadre WTA de Palerm després de superar la fase prèvia i al qual havia accedit a través d'una invitació. “Ben jugat”, va dir ahir Pous en un tuit a la jove promesa. La vallesana també feia referència al fet que el títol d'ahir és el seu tercer com a campiona d'Espanya. Pous, a més, té sis títols de campiona de Catalunya absoluta individual. El darrer el va conquerir fa poques setmanes a Roda de Berà.

En el quadre masculí, el veterà alacantí de gairebé 36 anys Rubén Ramírez (166è de l'ATP) va fer valer la condició de cap de sèrie número 1 i va superar en la final l'andalús Roberto Menéndez (2) per 6-4, 6-7 (5) i 6-3. El campió havia eliminat en la semifinal el barceloní Jordi Samper per 6-3 i 6-4.

En els dobles femenins, la tennista lleidatana de 23 anys Inés Ferrer i la basca Arantxa Parra van superar en la final la parella formada per la canària Arabela Fernández i la pamplonesa Marta Sexmilo por 6-3, 5-7 (10-4).

Tant el vencedor masculí individual com la del quadre femení accedeixen a la segona fase anomenada Masters estatal que es disputarà a partir de demà al pavelló Barris Nord de Lleida. Laura Pous tindrà com a rivals Carla Suárez (17a de la WTA), Tita Torró (64), Lourdes Domínguez (69), Sílvia Soler (82), Anabel Medina (100), Lara Arruabarrena (102) i Estrella Cabeza (115). El quadre masculí l'encapçalen el murcià Nico Almagro (13) i l'olotí Tommy Robredo (18). També hi seran Fernando Verdasco (30è), el barceloní Marcel Granollers (38), Pablo Andújar (48) i el rapitenc Albert Montañés (63).

Suárez, infiltrada amb èxit

La canària establerta a Barcelona Carla Suárez ja es torna a entrenar en pista des d'ahir després d'haver estat sotmesa amb èxit dimecres passat a una infiltració al colze dret. Suárez, que ha culminat el millor curs de la seva trajectòria, es fixa com a objectiu fer un bon paper a partir del 13 de gener en l'obert d'Austràlia. La seva primera prova serà, aquest cap de setmana, el Masters estatal a Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)