Natació

Belmonte, estrella europea en el Duel in the Pool

Natació. La nedadora catalana tancarà la seva millor temporada en la cita que enfronta una selecció d'Europa amb la dels Estats Units, a Glasgow

L'atapeïda i reeixida agenda competitiva de Mireia Belmonte d'aquesta tardor amb les diferents cites de la copa del món i l'europeu de piscina curta de Herning té entre avui i demà el seu colofó amb la participació en el Duel in the Pool, que enfrontarà un equip de les principals estrelles europees i un dels Estats Units al Centre Internacional de Natació de Tollcross, a Glasgow (Escòcia). La nedadora badalonina es convertirà en la primera catalana que participa en aquesta cita i intentarà aportar el seu gra de sorra en una competició en què els Estats Units ha superat clarament Europa en les dues edicions anteriors, tant el 2009 a Manchester (185 punts a 78) com el 2011 a Atlanta (174,5 a 80,5). Totes dues formacions afronten el repte amb algunes baixes significatives, però amb equips molt competitius.

El programa de competició consta de trenta proves, tretze d'individuals i dos relleus per categoria. El vencedor de la prova obté cinc punts, el segon tres, i el tercer, un. L'equip guanyador del relleu suma set punts. Cada nedador pot competir en un màxim de sis proves. Belmonte, la gran triomfadora de l'europeu de piscina curta amb la consecució de quatre títols (200 m papallona, 800 m, 400 m lliure i 400 m estils), serà, sens dubte, un dels grans referents del conjunt del Vell Continent. La catalana també podria competir en els 200 m estils, ja que no hi serà la campiona europea, l'hongaresa Katinka Hosszu, que participa en el trofeu Vladimir Salnikov Cup, que també es disputa entre avui i demà a Sant Petersburg.

Amb Belmonte, també serà a Glasgow la mallorquina Melani Costa, que no ha arribat a aquest punt de la temporada amb l'exuberància de la catalana, però que durant el curs també ha assolit grans resultats tant en el mundial de Barcelona com en les diferents cites de la copa del món.

En l'equip europeu, a més de Belmonte i Costa, destaca la presència del francès Yannick Agnel, l'alemany Marco Koh, la danesa Lotte Friis, la britànica Hannah Miley i l'holandesa Ranomi Kromowidjojo. En la formació dels Estats Units, la gran estrella és la reina del fons mundial, la joveníssima Katie Ledecky, que estarà acompanyada, entre d'altres, de Jessica Hardy, Tyler Clary i Conor Dwyer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)