Atletisme

Triomf de Jamal a la Riudellotenca

Atletisme. L'atleta del Palafrugell va ser el més ràpid en la prova que obre les Sant Silvestre

Ja fa uns anys que la Riudellotenca obre les curses de Sant Silvestre a la demarcació, amb més determinació des que es va col·locar en el calendari en la diada de Sant Esteve. Ahir, en la seva quinzena edició, i amb gairebé 1.000 participants, el triomf en la prova de 7 quilòmetres va ser per Oumrim Jamal (CA Palafrugell). La jornada va estar marcada per una temperatura baixa, i el vent de cara en la part del recorregut que s'aparta més del nucli urbà de Riudellots, en el pas pel carrilet.

Jamal va guanyar amb un ampli avantatge respecte dels seus perseguidors, la majoria corredors de la demarcació –amb especial presència del Palamós en els primers llocs de la classificació–. En aquest sentit, tot i l'absència del seu corredor més destacat, els del Baix Empordà van acabar amb tres homes al Top-10 masculí, i la victòria en la categoria femenina, que va ser per a Elena Fonalleras. Com que no hi havia gaire emoció pel triomf, en les dues categories, Jaume Quintana i Jordi Rabionet es van disputar a l'arribada el tercer lloc, que va aconseguir l'atleta del Palamós.

També es van dur a terme, abans de la cursa d'adults, les respectives curses infantils, de 500 metres i 1.000 metres de recorregut.

el 9

Adel Mechaal no va poder defensar la seva victòria a Riudellots –ha de seguir el calendari de la federació, per les beques–, i va córrer a Terrassa amb la Vallecana de Madrid, amb dimarts que ve a l'horitzó. El palamosí venia de guanyar el cros de Banyoles i, a la localitat vallesana, també va ser el més ràpid en una prova de 5 quilòmetres de recorregut (14:48). “Acostar-me el màxim que pugui a 29 minuts, o baixar-ne” és l'objectiu de Mechaal a Madrid, segons va dir en una entrevista publicada a El 9 Esportiu aquesta setmana.

A Llagostera, la cursa del dia de Sant Esteve va vorejar els 1.000 participants. Hi havia dues distàncies: 5 i 10 quilòmetres. Buba Sabaly (Fondistes blanes) i Mònica Fàbrega (Girona) van ser els guanyadors dels 10 quilòmetres. Pel que fa la de 5 quilòmetres la victòria va ser per Albert Reixach (Olot) i Carla Figueres (Girona).