Esport i política

Canvis per als professionals

Política esportiva. El govern modifica la llei de les professions de l'esport per permetre als professionals incorporar-se legalment a la vida laboral i accedir al registre de l'esport

El govern va confirmar ahir la modificació de la llei de professions de l'esport per regularitzar a partir d'ara la situació dels professionals del sector. Els canvis permetran als professionals incorporar-se legalment a la vida laboral i accedir més fàcilment al registre de l'esport.

La modificació incideix en la nomenclatura de dues professions de l'esport per tal d'identificar-les més clarament amb el sector esportiu. Se'n beneficiaran les professions d'animador i de monitor esportiu professional i d'entrenador professional, que amb el canvi figuraran en la llei com a membres oficials del sector.

També s'ha inclòs en l'articulat la possibilitat del reconeixement i incorporació dels professionals inscrits en el registre oficial de professionals de l'esport de Catalunya, en altres registres de professionals d'altres estats membres de la Unió Europea, en el cas que s'estableixi un acord o un conveni.

A demanda del sector, es regularà també la situació dels tècnics que es dediquen a desenvolupar activitats d'iniciació esportiva i la situació de les persones que es dediquen a desenvolupar tasques de nivell bàsic.

L'Escola Catalana de l'Esport també podrà portar a terme ara la formació corresponent a les modalitats legalment reconegudes pel Consell Català de l'Esport i assignades a federacions, encara que aquestes modalitats no estiguin reconegudes pel govern espanyol.

Es considera també que tindran la competència professional suficient els que tinguin el certificat corresponent al primer nivell o de cicle inicial de grau mitjà dels ensenyaments esportius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)